Crysis 4 heyecanı bacayı sardı! Crytek CEO’su Avni Yerli yeşil ışık yaktı: Oyunun çıkacağı tarih…

Crysis ve Far Cry serileriyle dünya çapında popüler hale gelen Crytek video oyun şirketi, Crysis 4 için tarih verdi. Önceki gün, Twitter üzerinden yayınlanan fragman binlerce kişiyi heyecanlandırırken oyun tutkunları tarih için beklemeye koyuldu. Crytek CEO’su Avni Yerli ise, gerek sosyal medya hesabından gerekse Steam üzerinden kullanıcıları 4. yapımın yolda olduğunu onayladı. Peki, Crysis 4 ne zaman çıkacak?

Crysis 4 heyecanı bacayı sardı! Crytek CEO’su Avni Yerli yeşil ışık yaktı: Oyunun çıkacağı tarih…
Crysis 4 heyecanı bacayı sardı! Crytek CEO’su Avni Yerli yeşil ışık yaktı: Oyunun çıkacağı tarih…
GİRİŞ 27.01.2022 15:54 GÜNCELLEME 27.01.2022 15:54

Türkiye’de ve dünya genelinde binlerce kişi tarafından oynanılan Crysis için beklenilen açıklama geldi. Uzun süredir oyunun 4. serisinin ne zaman yayınlanacağı merak ediliyordu. Şirketin alt kolu Crysis sosyal medya hesabından yeni yapıma ilişkin ilk video yayınlandı. Fragmandaki “Yolculuğa katıl. Kahraman ol” ifadeleri oyun tutkunlarını heyecanlandırırken, yeni yapım üzerinde çalışıldığı onaylandı. Bilindiği üzere, Crysis oyunu ilk olarak 2007 tarihinde Almanya’daki 3 kardeşin kurduğu Crytek çatısı altında paylaşılmış ve bilimkurgu kategorisinde listelenmişti. Crysis 4 ne zaman yayınlanacak? İşte konuşulan tarihler…

Crysis 4 Ne Zaman Yayınlanacak?

9 yıldır Crysis oyununun 4. serisini bekleyen oyun tutkunlarına güzel haber Crytek firmasından geldi. Almanya merkezli video oyun şirketi, yeni yapımın yolda olduğunu takipçileriyle paylaştı. Aksilik olmadığı sürece, Crysis 4’ün 2023 ile 2024 yıllarında satışa sunulması bekleniyor. Serinin son oyunu Crysis 3, 2013 yılında Steam ve benzeri platformlar aracılığıyla servis edilmişti. 9 yıldır yeni bir yapım geliştirilmezken, oyunun kemik kitlesi 4. seri için bir süredir takipteydi.

Sosyal Medyada Duyuruldu! Yeni Yapım Yolda…

Önceki gün, Crytek’in resmi sosyal medya hesabından Crysis 4 üzerinde çalışmaların başladığı açıklandı. Bu gönderi, kısa sürede binlerce beğeni alırken oyunun hayranları da yıllardır bekledikleri haberi aldı. Yapılan paylaşımda: “Crysis serisinin 4. oyunu üzerine çalıştığımızı büyük bir mutlulukla duyuruyoruz. Bu yolculukta bize katılmanızı ve kahraman olmanızı bekliyoruz. Yeni yolculuğumuz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için videoyu ve blog paylaşımını inceleyin” denildi. Şirketin CEO’su Avni Yerli de bu gönderiyi beğendi.

Crysis 4 ne zaman çıkacak?

Geliştirme İşlemleri Henüz İlk Aşamada

Crytek şirketinin resmi internet adresinden konuya ilişkin uzun bir metin yayınlandı. Avni Yerli imzalı metinde, 4. serinin ilk aşamada olduğu ve yayınlanma tarihinin uzun sürebileceği belirtildi. 1000’e yakın insanın istihdam edildiği video oyun şirketi, yapım süresini kısaltabilmek için yeni mühendislerin ve yapımcıların istihdam edileceğini duyurdu. Oyun forumlarında, Crysis 4’ün 2023’den erken yayınlanamayacağına dair görüşler paylaşılıyor.

Crysis 4 için geri sayım başladı!

Crysis 4 Sistem Gereksinimleri

Oyun henüz yapım aşamasındayken Crysis 4’ün sistem gereksinimlerinin ne olacağı duyurulmadı. Gelişen teknoloji ile birlikte artık mobil oyunların dahi onlarca GB’lik yer kapsadığı ve RAM ihtiyacı duyduğu bilinen bir gerçek.

Crysis 4 sistem gereksinimleri

Bu nedenle, uzun soluklu bir yapım aşamasından geçecek Crysis 4’ün yüksek işlemcili ve depolama alanına sahip bilgisayarlar için yayınlanacağı düşünülüyor. Crysis 3’ün sistem gereksinimleri ise şu şekildeydi:

  • Windows 7-8

  • Intel Core 2 DUO veya 2.7 GHz AMD Athlon

  • 3 GB RAM

  • 1 GB Ekran Kartı

  • DirectX Sürüm 11

  • İnternet bağlantısı

  • 17 GB depolama alanı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar