AFAD telefonlara acil durum mesajı gönderdi

Geçtiğimiz günlerde Google, Andorid cihazlarda kablosuz acil durum uyarılarını Türkiye için daha da geliştirdi. Bu kapsamda kullanıcılara deprem, sel gibi doğal afetler sırasında acil durum uyarısı gönderiliyor.

AFAD telefonlara acil durum mesajı gönderdi
AFAD telefonlara acil durum mesajı gönderdi
GİRİŞ 12.06.2022 16:17 GÜNCELLEME 12.06.2022 16:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Google'nin Andorid 10 ile birlikte kullanıma sunduğu "Kablosuz Acil Durum Uyarıları" özelliği her geçen gün kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce erkenden deprem uyarısında bulanarak şaşkınlık yaratan özellik, bu kez de İstanbul'da devam eden sağanak yağış için aktif oldu.

Kablosuz Acil Durum Uyarıları ile kullanıcılar acil durum bilgilerini görüntüleyebiliyor. Bazı ülkeler ve bazı operatörlere konum bilgisi iletiliyor. Bu bilgi acil durum yetkilileriyle otomatik olarak paylaşılıyor. Bu kapsamda ise yetkililer telefonda  "rahatsız etme modu" açık olsa dahi kullanıcılara sesli ve titreşimli uyarı gönderebiliyor.

Son olarak İstanbul'da yer yer devam eden sağanak yağış sonrası AFAD, vatandaşlara bir uyarı gönderdi. AFAD'ın bu uyarısı sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından konuşuldu. Twitter'da ise konu #afad etiketiyle TT (Trend Topic) oldu.

AFAD tarafından kullanıcılara gönderilen uyarı mesajı

KABLOSUZ ACİL DURUM UYARILARI NASIL KAPATILIR?

Bu özellik istenirse kullanıcılar tarafından kapatılabiliyor. Bu özelliği kapatmak isteyen kullanıcılar telefonun konum ayarlarına girdikten sonra acil durum uyarılarını kapatabiliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 12
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Konya merkezden çıkarken iPhone’a da geldi böyle bir mesaj, ilk defa duyduğum bir ses ile, bi irkildim şaşırdım
    Cevapla
  • Tsli 1 yıl önce Şikayet Et
    Risk olan illerde gidiyor. Trabzon çevresinde sel riski vardı. Yağmur artırmaya başladığı anlarda 3 defa uyarı geldi. Yalnız uyarı sesi biraz korkutucu.
    Cevapla
  • ENVER AŞIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim telefonumun konumu açık olduğu halde gelmedi. Sanırım operatör ile ilgili bir sıkıntı var. Vodafone bu hizmeti sağlayamıyor .
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye kapatalım acil durum uyarı mesajlarını, nasıl kapatılacağını değil de nasıl açılacağını tarif etseniz ya
    Cevapla
  • Osmanmert 1 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji kullanılmalı herkesin cep telefonu var bulundukları yere göre hava durumundaki tehlikeli değişiklik bildirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak