SpaceX aynı roketi 13'üncü kez kullanarak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor

Bir SpaceX Falcon 9 roketi, 7 Temmuz günü TSİ ile 16.00'da uzaya fırlatılacak ve tekrar kullanılmak üzere dünyaya geri dönecek. Eğer bu fırlatma ve iniş başarıyla tamamlanırsa tarihte ilk kez bir roket 13 kez kullanılmış olacak.

GİRİŞ 07.07.2022 14:10 GÜNCELLEME 07.07.2022 14:11

SpaceX yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Bugünkü fırlatma ile birlikte bir Falcon 9 roketi toplamda 13'ünce kez kullanılmış olacak. SpaceX bu tarihi anları YouTube üzerinden canlı yayınlayacak.

Fırlatma Türkiye saati ile 16'da gerçekleşecek. Kalkıştan yaklaşık 8,5 dakika sonra Falcon 9'un ilk aşaması Dünya'ya geri dönecek ve Atlantik Okyanusu'nda bekleyen SpaceX'in insansız gemisine iniş yapacak.

Her şey planlandığı gibi giderse giderse, 53 Starlink uydusu yedi dakika sonra roketin üst aşaması tarafından alçak Dünya yörüngesine yerleştirilecek. Bu açından Falcon 9 tamamen yeniden kullanılabilir değil. Roketin üst aşaması uzayda kalıyor. Ancak SpaceX şu anda üst aşamanın da Dünya'ya geri dönebildiği Starship roketi üzerinde çalışıyor.

Starlink, SpaceX'in geniş bant uydu internet hizmeti. Şirket halihazırda 2.700'den fazla Starlink uzay aracını düşük Dünya yörüngesine fırlattı. SpaceX'in toplamda 12.000 Starlink uydusunu fırlatma izni bulunuyor ve 30.000'e kadar Starlink uydusunu uzaya fırlatmak için onay başvurusunda bulundu.

Roketin fırlatılma anını aşağıdaki YouTube yayınından canlı olarak izleyebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Putin'in 5. dönemi başladı