Toplam sayı 2.800 oldu! Elon Musk'ın SpaceX'i uzaya 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX zaman zaman başarısız denemelerle gündeme gelse de şirket genel anlamda büyük işlere imza atıyor. SpaceX, bu yıl yörüngeye 32'inci kez uydu göndererek yeni bir rekora imza attı.

Toplam sayı 2.800 oldu! Elon Musk'ın SpaceX'i uzaya 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı
Toplam sayı 2.800 oldu! Elon Musk'ın SpaceX'i uzaya 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı
GİRİŞ 23.07.2022 10:22 GÜNCELLEME 23.07.2022 10:22

California'da Vandenberg Uzay Üssü'nden yapılan fırlatmada SpaceX tarafından Falcon-9 roketi ile yörüngeye 46 adet daha Starlink uydusu başarıyla gönderildi. Böylece SpaceX'in yörüngeye gönderdiği Starlink uydu sayısı toplam 2 bin 800 oldu.

SpaceX, hızlı bir şekilde takımyıldızı inşa etmeyi amaçlıyor. Şirketin şu anda 12 bin Starlink uydusunu yörüngeye gönderme izni bulunuyor. Ancak şirket 30 bin uydu için onay almaya çalışıyor.

SpaceX, Starlink ile uydu interneti erişimi ile dünyanın her yerinde yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet sunmayı hedefliyor. Şirket geçtiğimiz günlerde hareket halinde de kullanım için onay almıştı.

Starlink gerekli izni aldı: Elon Musk'ın interneti hareket halindeyken de kullanılabilecekStarlink gerekli izni aldı: Elon Musk'ın interneti hareket halindeyken de kullanılabilecek

SPACEX BU YIL 32'İNCİ KEZ UYDU GÖNDEREK REKOR KIRDI

SpaceX'in 46 uydusunu taşıyan Falcon-9 roketiyle yeni bir rekora imza atıldı. Falcon-9 roketinin yaklaşık 8,5 dakikalık görev süresinin ardından Pasifik Okyanusu'ndaki insansız gemiye iniş yapmasıyla SpaceX yörüngeye bu yıl 32'inci kez uydu göndererek rekor tazelemiş oldu.

SpaceX'in 2022 yılı sonunda kadar toplamda 52 fırlatma hedefi bulunuyor.

Bir Falcon-9 roketi 15 fırlatmaya kadar tekrar kullanılabiliyor. Bu da şirketin yıllık uydu fırlatma temposunu ikiye katlıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz