Çocuklar ve gençler artık YouTube'dan çok TikTok'u izliyor

Yeni bir araştırma çocuk ve gençlerin vakitlerinin çoğunu artık YouTube'da değil, TikTok'ta video izleyerek geçirdiğini ortaya koydu.

Çocuklar ve gençler artık YouTube'dan çok TikTok'u izliyor
Çocuklar ve gençler artık YouTube'dan çok TikTok'u izliyor
GİRİŞ 14.07.2022 10:02 GÜNCELLEME 14.07.2022 10:02

Qustodio isimli bir firma tarafından yaklaşık 400.000 ailenin verileri dünya çapında kullanılan bir ebeveyn kontrol yazılımından alınarak analiz edildi. Ebeveynler bu yazılım ile çocuklarının tüm trafiğini görüntüleyebiliyor ve aynı zamanda analiz edebiliyordu.

Programdan alınan son veriler, şu anda YouTube ve TikTok gibi dev hizmetlerin hakim olduğu çeşitli video akış platformlarında çocukların ve gençlerin video etkinliklerini ortaya çıkardı.

Örneklem 400 bin kişiyle büyük olunca YouTube'nin TikTok karşısında değer kaybetmeye başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak son veriler, yalnızca TikTok ve YouTube'daki uygulama kullanımlarının ortalamasını sağlıyor. Bu nedenle net bir rakam sunmuyor. Bu, rakamların yalnızca günümüzdeki çocukların ve gençlerin izleme eğilimlerini temsil ediyor.

ÇOCUKLAR VE GEÇNLER EN ÇOK TIKTOK'U İZLİYOR

Son görüntüleme verileri, TikTok'un çocuklar ve gençler için en çok izlenen video paylaşım hizmeti haline geldiğini gösteriyor. Ortalama olarak çocuk ve gençler her gün TikTok'ta ortalama bir saatten veya 91 dakikadan fazla zaman harcıyor.

Bu arada, daha önce genç kitleye hakim olan YouTube, artık dünya genelinde günde ortalama yalnızca 56 dakikalık izlenme süresine sahip.

Bu veriler, dünyanın en büyük video platformu YouTube'un Z ve Alfa kuşakları başta olmak üzere yeni nesil web kullanıcıları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini gösteriyor.

YouTube, Meta ve Snap dahil olmak üzere diğer tüm benzer platformlar, tüketici davranışındaki bu değişikliğin uzun süredir farkında. Bu nedenle YouTube, Instagram, Facebook, Snapchat dahil birçok sosyal medya platformu TikTok'un kısa, dikey video beslemesini kendi ürünleriyle kopyaladı. YouTube'nin bu kapsamda ürettiği servisin adı YouTube Shorts. Şirket kısa süre önce YouTube Shorts'un aylık giriş yapan kişi sayısının 1,5 milyar kullanıcıyı aştığını duyurdu ve farklı uzunluklarda videolar üreten kanalların izlenme süresinde artış kaydettiğini açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor