Bir devrin sonu: Nikon artık DSLR fotoğraf makinesi üretimini durduruyor

Nikon, aynasız fotoğraf makinesi üretimine odaklanacağını söyleyerek yakında DSLR fotoğraf makinesi pazarından çıkacağını duyurdu.

Bir devrin sonu: Nikon artık DSLR fotoğraf makinesi üretimini durduruyor
Bir devrin sonu: Nikon artık DSLR fotoğraf makinesi üretimini durduruyor
GİRİŞ 14.07.2022 15:45 GÜNCELLEME 14.07.2022 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Canon ve Nikon gibi giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesi üreticileri akıllı telefonlarındaki kamera teknolojisinin gelişmesiyle birlikte satışların düşmesinden dolayı yeni önlemler alıyor.

Son olarak Nikon, fotoğraf makinesi pazarında geri kalmamak ve gelirlerini artırmak için DSLR fotoğraf makinesini üretmeyi tamamen durdurdu. Şirket kaynaklarını aynasız fotoğraf makinelere aktaracağını söyleyerek DSLR fotoğraf makinesi üretimini durdurma kararı aldı.

DSLR FOTOĞRAF MAKİNESİ ÜRETİMİNİ DURDURAN TEK MARKA NİKON DEĞİL

Artık birçok marka DSLR fotoğraf makinelerinde satışların düşmesinden dolayı üretimi durdurma kararı aldı. Bu yılın başlarında Canon da EOS-1D X Mark III'ün son amiral gemisi DSLR makinesi olacağını ve bunun yerine aynasız fotoğraf makinelerine ağırlık vereceğini duyurmuştu.

DSLR MAKİNALARDA BİR DEVİR KAPANIYOR

Nikon ilk olarak 1917'de kuruldu. Şirket şimdiki adını 1946'da benimsedi. İlk SLR'sini 1959'da piyasaya sürdü ve ürettiği modeller uzun bir süre boyunca profesyonel fotoğrafçılar ve gazeteciler tarafından büyük ilgi gördü. Bir zamanlar piyasaya hakim olan Leica gibi Alman markalarına kıyasla en kaliteli alternatifleri piyasaya sürerek adından söz ettirdi.

Nikon'un ilk SLR makinesi

Tokyo merkezli şirket, 1990'ların sonlarında ise DSLR'ler makine üretmeye başladı. En büyük rakibi Canon ile birlikte DSLR pazarında lider oldu.

Son zamanlarda ise DSLR makineler yerini yavaş yavaş aynasız fotoğraf makinelerine bırakmaya başladı. Nikon son olarak piyasaya Z9 adı ile bir DSLR makine piyasaya sürmüştü.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu devir de digital olmayan seyi zaten almam eski zaman cok zaman da cek cek bozuk cikiyor idi yarisi bosa gidiyor idi su an digital dunya hosuna gitmez ise silersin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda