Emojilerin Anlamları 2022! En çok kullanılan WhatsApp, Facebook ve Instagram emoji türleri...

Emojiler, akıllı telefonların ve sosyal mecraların hayatımıza girmesiyle yaygınlaştı. Başta WhatsApp olmak üzere Facebook, Instagram, Twitter ve Snapchat gibi sosyal ağlarda en çok kullanılan karakterleri emojiler oluşturuyor. Birçok farklı emoji, bireyler arası mesajlaşmada hisleri ifade ediyor. Yüz, kalp, insan, hayvan ve el emojileri, emojiler arasında en çok tercih edilenler arasında. İşte o emojilerin anlamları...

Emojilerin Anlamları 2022! En çok kullanılan WhatsApp, Facebook ve Instagram emoji türleri...
Emojilerin Anlamları 2022! En çok kullanılan WhatsApp, Facebook ve Instagram emoji türleri...
GİRİŞ 23.08.2022 23:59 GÜNCELLEME 23.08.2022 23:59

Sosyal ağlarda mesajlaşırken en çok kullanılan karakterlerin başında emojiler geliyor. İnsanlar o an ki hissini karşı tarafa iletmek için bu karakterleri kullanıyor. Gülen surat, ağlayan yüz, gülmekten ağlayan surat gibi birçok emoji en yaygın kullanılanlar arasında. Instagram, Twitter, Facebook ve WhatsApp gibi uygulamaların vazgeçilmezi olan emojierin farklı anlamları var. Her geçen yıl güncellenen uygulamalarla hayatımıza yeni emojiler de ekleniyor...

2022 Emojiler ve Anlamları



Gülmekten ağlayan yüz ifadesi. En çok kullanılan emojilerin başında gelir. Bu ifade, atılan mesajın yada paylaşımın çok komik olduğu hissini karşı tarafa yansıtır.



Kalpli gözlü gülücük. Bu emojiyse daha çok bir kişinin başka bir kişiyi sevdiğini ve bu durumdan duyduğu mutluluğu ifade etmek için kullanılır.



Göz kırpma emojisi. Yine bir yüz ifadesini simgeleyen bu emoji ise ironik bir olayda kişinin verdiği tepkiyi ifade ediyor. Yapılan haylaz paylaşımlarda da bu ifade kullanılıyor.



Güneş gözlüklü surat. Bu emojide çok kullanılanlar arasında yer alıyor. Güneş gözlüğü takan surat emojisinin anlamı ise kendinden emin ve havalıdır. 



Kalpli gülen yüz. Bu emoji ise bir kişinin karşısındaki kişiye duyduğu sevgi ve mutluluğu ifade eder. Sevgiyi ve bundan duyulan sevinci anlatmak için kullanılır.



Gözleri kısık gülen surat. Bu emoji samimi bir şekilde gülmeyi temsil eder. en yalın gülme ifadelerinden biridir.



Eliyle ağzını kapatıp gülen yüz. Bu emoji ise utanarak gülmeyi ifade eder. Bu ifade diğer emojilere nazaran daha farklı bir gülme için kullanılır.



Düşünceli surat. Atılan bir mesaja veya yapılan bir paylaşım karşısında düşünceli bir tavır takınan kişi tarafından kullanılır. Bu emoji genelde düşündürücü olayları ifade etmek için tercih edilir.


Sus işareti yapan surat. Bu emojinin anlamı ise karşı tarafın sessiz olması ve konuşmaması gerektiğini ifade eder. 



Asker selamı veren yüz. Yeni çıkan emojilerden biri. Bu emoji asker selamını temsil ediyor. 



Ağzı Fermuarlı surat. Genelde bir sırrı saklamak ve bu konu hakkında konuşmayacağını ifade etmek için kullanılır. 'Benden laf çıkmaz, konuşamam' anlamlarına da gelir.



Konuşmaktan yorulmuş yüz. Bu emoji genelde konuşmaktan yorulduğunu ifade eder. Anlatılanların karşıdaki kişi tarafından anlaşılmadığında kullanılabilir.



Öfkeli surat. Bir kişiye öfkelendiğinde genelde bu emoji kullanılır. Bu ifade emojiler arasında öfkeyi temsil eder.



Sinirden kızarmış surat. Bu emoji ise bir olay karşısında çok sinirlenen kişi tarafından kullanılır. Sinirlenmenin son evresini temsil eder.



Pişman olmuş yüz. Bu emoji bir konu hakkında pişmanlık yaşayan kişi tarafından kullanılır. Pişmanlığı temsil eder.



Uyuyan surat. Genelde uykulu olma durumunda yada uyuma halini ifade etmek için bu emoji kullanılır. Uykuyu ve uyumayı temsil eder.



Bandajlı yüz. Bu emoji ise yaralı olmak anlamını taşır. Genel olarak bir olay yüzünden yaralandığını ifade etmek için kullanılır.



Hasta Surat. Ağzında derece olan bu emoji hastalığı ve hasta olmayı ifade eder. Genellikle hasta olduğunu anlatmaya çalışan kişi bu ifadeyi kullanır.



Pinokyo burunlu yüz. Bu emoji yalan söyleyen kişi için yada yalan ifadesi için kullanılır. Karşı tarafın yalan söylediğini düşünen kişi bu ifadeyi kullanır.



İfadesiz surat. Genelde bir konu hakkında yorum yapmak istemeyen kişi tarafından kullanılır. Bu emoji 'Yorumsuz' anlamına gelir.



Tek damla göz yaşı ile gülen yüz. Bu emoji mutluluktan ağlamayı ifade eder. şefkati ve merhameti simgeler.



Kusan surat. Genelde iğrenç bir durumda kullanılan emojidir. Tiskinç bir olayı ifade etmek için kullanılır.



Tek gözlüklü yüz. Bir olayı incelemek ve merak etmek için genelde bu emoji kullanılır.



Şaşkın surat. Herhangi bir durum karşısında şaşkınlığı ifade etmek için bu emoji kullanılır. 



Üşüyen yüz. Genellikle çok soğuk olduğunu ifade etmek için bu emoji kullanılır. Kullanan kişinin soğuktan donduğu anlaşılır.



Sıcaktan bunalan surat. Çok sıcak havada sıcaktan bunaldığını ifade etmek isteyen kişi bu emojiyi kullanır. 



Midesi bulanan surat. Bu ifade hasta olan ve midesi bulandığını göstermeye çalışan kişi tarafından kullanılır.



İyilik yapmış yüz. Genellikle iyilik yapmış veya iyiliği temsil etmek isteyen kişi tarafından bu emoji kullanılır.



Ağlayan surat. Bir durumdan dolayı çok üzgün olduğunu ve ağladığını ifade eden emojidir. Genelde bir kişi ağladığını ifade etmek için kullanır.



Kalpli öpücük gönderen yüz. Bu emoji bir kişinin sevdiği kişiye onu öptüğünü ifade etmek için kullanılır.



Parti yapan surat. Genelde doğum günü kutlamaları için kullanılan emojidir. Kutlama yapıldığını ifade eder.



Hasta yüz. Burnunda mendil olan bu ifade hastalığı temsil eder. Hasta olan kişilerin kendisini ifade etmek için kullandığı emojidir.



Maske takan surat. Pandemi döneminde takılmaya başlayan maskeyi ifade eder. Genelde bulaşıcı hastalığı olan kişiler bu emojiyi kullanır. 

Mehmet İrfan Sevinç Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Mehmet İrfan Sevinç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu