Avrupa'da enerji krizi endişesi büyüyor! Amazon ve Microsoft'a İrlanda'dan ret

Amazon ve Microsoft'un İrlanda'da kurmayı planladıkları birkaç veri merkezi projesi çok fazla elektrik kesintilerine neden olacağı endişesiyle iptal edildi.

Avrupa'da enerji krizi endişesi büyüyor! Amazon ve Microsoft'a İrlanda'dan ret
Avrupa'da enerji krizi endişesi büyüyor! Amazon ve Microsoft'a İrlanda'dan ret
GİRİŞ 24.08.2022 16:30 GÜNCELLEME 24.08.2022 16:30

İrlanda'da Amazon ve Microsoft için önerilen yeni veri merkezleri, elektrik kesintileri ve tedariklerle ilgili endişeler nedeniyle devlete ait elektrik şirketi EirGrid tarafından engellendi.

Amazon, Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yakınlığı nedeniyle veri merkezleri için önemli bir yer haline gelen İrlanda'ya iki şirket toplamda 2 milyar euro'ya kadar yatırım yapmayı planlıyordu.

VERİ MERKEZLERİ ÇOK FAZLA ELEKTRİK HARCIYOR

Veri merkezleri inanılmaz miktarda güç tüketiyor ve EirGird veri merkezleri kaynaklı sorunlar giderilmediği takdirde elektrik kesintilerinin yakında artacağı uyarısında bulunuyor.

Microsoft ve Amazon'a İrlanda'da veri merkezi kurması için İrlanda'dan izin çıkmasa da iki şirket şimdi İngiltere, İspanya ve Almanya'da alternatif yerleri araştırıyor.

Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyorLondra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor

İngiltere'deki aşırı sıcaklık sonrası Google ve Oracle sunucuları hata vermeye başladıİngiltere'deki aşırı sıcaklık sonrası Google ve Oracle sunucuları hata vermeye başladı

Karar diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İrlanda'nın da devam eden Rusya'nın Ukrayna işgalinin zincirleme etkileri nedeniyle enerji krizinden endişe duymasının ardından alındı.

KAYNAK: TECHRADAR
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi