WhatsApp'ta Avatar Çıkartma özelliği keşfedildi

Video görüşmelerde avatarları kullanıma sunmaya hazırlanan WhatsApp, şimdi de avatarları çıkartmalara getiriyor.

WhatsApp'ta Avatar Çıkartma özelliği keşfedildi
WhatsApp'ta Avatar Çıkartma özelliği keşfedildi
GİRİŞ 24.10.2022 11:04 GÜNCELLEME 24.10.2022 11:05

WhatsApp'ın beta sürümü 2.22.21.3‘te yeni bir özellik ortaya çıktı. Henüz test aşamasında olan yeni özellikte, yakında sunulacak avatarların çıkartma olarak da kullanılabildiği ortaya çıktı. 

Ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla bir tane avatar oluşturulduktan sonra WhatsApp bu avatardan çeşitli duyguları yansıtacak şekilde onlarca çıkartma üretiyor.

Daha önce, WhatsApp’ın avatarları ilk aşamada yalnızca video görüşmelerde kullanıma sunacağı tahmin ediliyordu. Ancak son gelen haberlere göre WhatsApp'ta avatarlar daha fazla alanda kullanılabiliyor. 

WhatsApp'ta 'Avatar' dönemi başlıyorWhatsApp'ta 'Avatar' dönemi başlıyor

Avatar çıkartmalar, bireysel veya grup sohbetlerinde gönderilebilecek. Ayrıca kullanıcılar avatarlarını profil resmi olarak da ayarlayabilecekler.

Özellik, İlk olarak geçtiğimiz ay Google Play Beta Program aracılıyla geliştirme aşamasındayken keşfedildi. Şu an için kademeli olarak kullanıcılara sunulması planlanan özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. 

Meta, 3D Avatar ile milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp üzerinden Metaverse dünyaya girişi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
Ankara skandalında o detaya dikkat! 'Bu tuzağa düşmemek lazım'