Rekabet Kurumu Facebook, Instagram ve WhatsApp'a 346 milyon lira ceza kesti

Rekabet Kurumu, veri paylaşma zorunluluğu soruşturması kapsamında Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ana şirketi Meta'ya 346,7 milyon lira idari para cezası verdi.

GİRİŞ 26.10.2022 10:12 GÜNCELLEME 26.10.2022 12:54
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nca, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Facebook hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp'a ceza talebiRekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a ceza talebi

Rekabet Kurumu, soruşturma kapsamında Meta'ya 346,7 milyon lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu kararında şöyle denildi:

"Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi."

META, CEZAYA İTİRAZ EDECEK

Bir Meta sözcüsü konuyla ilgili, “Rekabet Kurumu'nun tespitlerine katılmıyoruz. Kullanıcılarımızın gizliliğini koruyor ve insanlara kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olma hakkı ve şeffaflık sunuyoruz. Konu hakkında tüm seçeneklerimizi değerlendireceğiz" dedi.

Şirketin açıklamasına göre Meta'nın cezaya itiraz etmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 48
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi Ülkelerinde dürüst olmaya çalışırlar Ülkemize gelince istedikleri gibi hareket ederler. Herkes yaptığın sonucuna katlanır.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük ceza kesmeyin adamları cesaretlendirmeyin kesin adam gibi milyar dolar bakın nasıl hizaya geliyorlar. Sunucuları Türkiyede bulundursunlar ve bizim gözetimimiz içinde ayrıca yedekleride yurt dışına çıkarılamasın benim milletimin mahremi varsa yine bende kalacak şekilde olmalı. Bunlar bu verileri cinayet hırsızlık ve şantaj için kullanan asalak topluluklar. bu asalaklara uyan şeref namus edep kavramlarını unutmuş ve bunları moda eden birde içimizde sürüngenler çokça var bunlarda elektronik ortamdan men edilmeli ve vatandaşlık puanlama sistemi getirilmeli puanları hepten düşen vatandaş vatandaşlıktan dahi çıkarılabilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya grupları her biri cellat. Sen evladını tanımıyorsun takip edemiyorsun ama onlar nefesini bile takip ediyor.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgileri abd ve israile verirken kişisel koruma ve gizlilik olmuyorda Türkiye isterkenmi gizlilik ilkesi sürüyorsunuz ortaya ikiyüzlü meta şirketi ve siyonist yilanlar .
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    20 milyon euro bile değil ceza. Elin gavuru daha geçen gün 700 küsur milyon dolar ceza kesti bunlara, bizimkiler ellerini çok korkak alıştırıyorlar.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fevkalade doğru bir yorum. Bunlara cezayı kendi para birimleri üzerinden vereceksiniz. Verilen cezalar çok komiklerine gidiyordur. Rekabet Kurumu cesur olmalıdır. Korkan orada durmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi