Kredi kartı bilgilerini saniyeler içinde çalan 5 uygulama bulundu! Telefonunuzdan kaldırın

Binlerce kez indirilen 5 uygulamanın kredi kartı bilgilerini çaldığı ortaya çıktı. Google ise vakit kaybetmeden uygulamaları raporladı. İşte kredi kartı bilgilerine ulaşan uygulamaların listesi

Kredi kartı bilgilerini saniyeler içinde çalan 5 uygulama bulundu! Telefonunuzdan kaldırın
Kredi kartı bilgilerini saniyeler içinde çalan 5 uygulama bulundu! Telefonunuzdan kaldırın
GİRİŞ 02.11.2022 16:35 GÜNCELLEME 02.11.2022 16:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kredi kartı bilgilerini çalan 5 uygulama ortaya çıktı. Bilindiği üzere akıllı telefonlarda onlarca uygulama indiriyoruz ve ihtiyacımız dahilinde yeni uygulamaları da uygulama marketlerden telefonumuza yükleyip kullanıyoruz. Lakin söz konusu uygulamaların beraberinde cihazlarımızda kişisel bilgilerimiz hatta kredi kartı ve banka hesap bilgilerimizi de saklıyoruz. Kötü niyetli kişiler ise Sharkbot olarak bilinen kötü amaçlı yazılımları, geliştirilen diğer bazı uygulamaların içerisinde gizleyerek birçok akıllı telefona sızmayı başarıyor ve kullanıcı bilgilerini saniyeler içerisinde ele geçirebiliyor. Threat Fabric tarafından yayınlanan rapora göre ise 5 uygulamanın kredi kartı bilgilerini çaldığı tespit edildi. 

2022 Model Sıfır aracı 297 bin TL'den satışa sundu! İşte Fiat'ın uygun fiyatlı aracını fiyat listesi2022 Model Sıfır aracı 297 bin TL'den satışa sundu! İşte Fiat'ın uygun fiyatlı aracını fiyat listesi

5 UYGULAMA TESPİT EDİLDİ! KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ SANİYELER İÇİNDE ELE GEÇİRİYOR

Hollanda merkezli Threat Fabric tarafından yayınlanan son rapora göre 5 uygulama içerisinde tespit edilen oldukça tehlikeli olan bu truva atı kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalınmasına neden olur.

İlk etapta uygulama yüklendiğinde her şey normal seyrinde devam ediyor. Bir müddet sonra uygulama kullanıcısına sahte bir güncelleme bildirimi göndererek kullanıcıyı sahte bir Google Play Store sayfasına yönlendiriyor.

Tehlikeli süreç bu aşamadan sonra başlıyor. Uygulamayı güncellemek için bildirime tıkladığınızda uygulama güncelleniyormuş gibi görünüyor. Fakat bu esnada uygulama kredi kartı bilgilerinizi ele geçirecek olan zararlı yazılımı cihazınıza yüklüyor. Sonrasın ise bu zararlı yazılım kredi kartı bilgileriniz dahil tüm kişisel bilgilerinizin çalınmasına olanak sağlıyor.

5 UYGULAMA TESPİT EDİLDİ

Google Play cephesinde kullanıcıların cihazlarına kötü amaçlı yazılım yüklenmesine neden olan uygulamalar vakit kaybedilmeden tespit edilip, raporlanıp, kaldırılıyor. Lakin bu süre zarfında binlerce kullanıcı bu uygulamaları akıllı telefonlarına yüklemiş oluyor. Sizin de telefonunuzda aşağıdaki listede yer alan uygulama varsa hemen kaldırın.

  • Recover Audio, Images & Videos – 100 bin

  • Codice Fiscale 2022 – 10 bin

  • Zetter Authentication – 10 bin

  • File Manager Small, Lite – 1000

  • My Finances Tracker – 1000

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 5
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu haber adı altında İnternet dolandırıcılığı a hırsızlığına bir çözüm bulunsa yasal bir zemine oturtulsa çünkü adamın ismini öğrenmek istiyorsun adamın gelmişini geçmişini yedi sülalesini 7 sülalesinin sülalesini okumak zorunda kalıyorsun bana göre bu bir hırsızlıktır dolandırıcılıktır ahlaksızlıktır ve çözülmesi gereken bir sorundur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Android her zaman tehlikeli uygulamalara izin veren olmuştur. Bu yüzden apple'dan şaşmayacaksın.
    Cevapla
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav şu parasının ve servetinin sayısını miktarını bilmeyen enselilerin kredi kartı bilgilerini ele geçirin, bizim gibi garibanlardan ne istiyorsunuz, emeğini korutmaz, sahtekarlığın dolandırıcılığın karizmasını çizdirmeyin.
    Cevapla
  • aklıselim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak dürüstler saygıdeğer insanlardır,dolandırmanın ve sahtekarlığın karizması olmaz,ancak aciz zavallılar ve aç gözlü asalaklar başkalarının elindekine göz dikerler.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi bu laf yiğitliğe sığmadı,servetinin sayısını bilmeyen insanlar dolandırıcılar için mi kazandı,hiç kimseyi dolandırıp kul hakkına girmeyin,helalinden çalışıp kazanın.yoksa ahirette bin pişman olursunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti