Sarsılmaz, SARBOT'un ilk prototiplerini 2023'te TSK'ya verecek

Sarsılmaz Genel Müd Yard. Öner Özyılmaz: "Robotumuzun servo motordan yazılıma, donanıma ve silaha kadar her şeyi yüzde yüz yerli olacak." diye konuştu.

GİRİŞ 13.12.2022 07:59 GÜNCELLEME 13.12.2022 08:03
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sarsılmaz’ın Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, Sarsılmaz Robotu ve geliştirme süreci devam eden SARBOT Ailesi hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

OPERASYONLARDA EN ÖN SAFTA OLACAKLAR

“Sarsılmaz Robotumuz nam-ı diğer SARBOT, 2023 vizyonumuzun bir ilk örneği. Bir robot ailesinin en küçük üyesi. Üzerinde taşıyacağı silahın kalibresine, geri tepme kuvvetine, taşıyacağı mühimmatın miktarına bağlı olarak farklı seviyelerde robotlarımız olacak.

Bu robotların amacı aynı insansız hava araçlarındaki gibi kara platformlarında, meskun mahal operasyonlarında, askerimizi daha geri plana alacağımız, ön plana robotları çıkaracağımız, daha güvenli savaş imkanı sağlayacağımız ürünleri ordumuzun kullanımına sunabilmek. Burada da ihtiyacın tanımına göre ve aynı zamanda geliştirme opsiyonlarına göre robotları türeteceğiz.Öner Özyılmaz ve SARBOT

YÜZDE YÜZ YERLİ

Robotumuzun servo motordan yazılıma, donanıma ve silaha kadar her şeyi yüzde yüz yerli olacak.

Sarsılmaz 150 yıla yaklaşan geçmişinde hep ilkleri başardı. Bunlar zamanında av ve spor tüfekleri ile başladı sonra tabancalara evrildi, tabancalardan piyade tüfeklerine evrildi şu an ülkemizde kolluk kuvvetlerimiz 10 binlerce adet piyade tüfeğini sahada büyük bir başarı ile kullanmaya devam ediyor sarsılmaz ürünlerini.

OPERASYON SÜRESİNE GÖRE BÜYÜKLÜK

Sonra makineli tüfeklere evrildi, büyük kalibrelere çıktık. TUSAŞ’la ortak şirketimizi TRMEKATRNONİK’le ATAK’ın burun topunu ürettik. Hürküş C6 kanat kolunu ürettik. Artık robotik sistemlerle, sahada robotlarla savaşacak vizyonla hareket ediyoruz. Onun ilk üyesi SARBOT’u da sunuyoruz.

SARBOT, her türlü iklim koşulunda görevini yerine getirmek üzere programlanıyor. Buradaki en önemli kriter operasyon süresi, operasyon süresine göre robotun büyüklüğünü ve üzerindeki silahı değiştirebiliyoruz. En küçük üyemiz yaklaşık bir saat operasyonel hareket ediyor ve üzerinde daha küçük kalibreli silahlar taşıyor. Ama büyük abileri, ailenin diğer üyeleri daha büyük görevler için hazırlanıyor.

Biz Sarsılmaz olarak 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Bütün bu pazarlarda diğer bütün ürünlerimizle varız. Dünyada da çok yeni gelişen bir konsept, henüz prototip aşamasında ama 2023 yılında ilk prototiplerini kendi ordumuza teslim etmeyi planlıyoruz. Sonrasında orada gelecek saha bilgileri ile oluşturacağımız referanslarla inşallah ihracata da dönüşecek.

Silahların da dünyada birçok muadili var, önemli olan bunları, SİHA/İHA’larda da vardı biliyorsunuz ama yazılımının donanımının yerli olması, gömülü kodlarının yerli olması, içerisindeki aklın bizim tarafımızdan kontrol edilmesi önemli. Buradaki vurucu güç bu, yoksa herkes çalışıyor herkes en iyisini üretmek için çaba gösteriyor. Biz de geride değiliz, biz de en iyisini yapmaya gayret ediyoruz ve yapacağız inşallah.”

KAYNAK: DEFENSEHERE
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sarsılmaza,yıllar önce ,90 li yıllarda, sarsılmaz firması İtalyanların dünyaca ünlü tabanca fabrikasını ,satın alıp komple İtalya'da Türkiye ye taşımıştı helal olsun,sarsılmaz aliş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok gebertmeye devammm
    Cevapla
  • Hard Beat 1 yıl önce Şikayet Et
    haydi fistanlı avına....
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    bence iyi bir de hainlere teslim ol diye zaman harcamak yerine nerde olur ise direk vursanin daha iyi olacak teslim alsan ne olacak sanki ceza mi var
    Cevapla
  • Evrenos 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini imha mağaralar için çok önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama