Dark web'deki bilgisayar korsanları ChatGPT'yi hedef aldı!

Dark web sitelerinde sürekli gündemde yer alan ChatGPT'nin, bilgisayar korsanları tarafından hacklenme tehlikesiyle karşı karşı olduğu söyleniyor.

Dark web'deki bilgisayar korsanları ChatGPT'yi hedef aldı!
Dark web'deki bilgisayar korsanları ChatGPT'yi hedef aldı!
GİRİŞ 08.03.2023 17:10 GÜNCELLEME 08.03.2023 17:13

Siber uzmanlar, bilgisayar korsanlarının yapay zeka aracının 'tam kontrolünü' ele geçirmek istediği uyarısında bulundu. Yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT, bu aralar bilgisayar korsanlarının radarında. Bilgisayar korsanları, yasal olmayan işlerde kullanmak için yapay zekaya sahip sohbet robotundan yarar sağlamanın yollarını arıyor.

CHATGPT DARK WEB SİTELERİNDE GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Independent Türkçe'nin haberine göre, yapay zeka uygulaması ChatGPT'nin son zamanlarda hızla gelişme göstermesi, dark web sitelerinde yer alan forumlarda yapay zeka konularının artmasına sebep oldu. ChatGPT ile ilgili yapılan haberler Ocak ayından Şubat ayına kadar 7 kat artmış durumda.

IDC açıkladı: Bu yıl yapay zeka teknolojilerinde yapılacak harcamalar rekor kıracakIDC açıkladı: Bu yıl yapay zeka teknolojilerinde yapılacak harcamalar rekor kıracak

ChatGPT ilgili aramaların analizini yapan NordVPN, ChatGPT yeteneklerinin suiistimal edilme riskine değinerek, bunu "dark web'deki en popüler konu" olarak adlandırdı. Dark Web forumlarında analiz edilen konular arasında en yaygını "yapay zekanın kötü amaçlı yazılım oluşturmasının yolları ve ChatGPT'nin nasıl hacklenebileceği"  başlıkları yer alıyor.

"İNSANDAN AYIRT EDİLEMEYEN CEVAPLAR VERİYOR"

Siber güvenlik şirketi Norton, ChatGPT'nin insandan ayırt edilemeyen yanıtlar üretme yeteneğine sahip olmasının siber suçlular üzerinde dikkat çektiğini belirtti. Norton, ayrıca hackerlar'ın OpenAI'ın koymuş olduğu politika engellerini kaldırarak, uygulamayı tamamen bir suç makinesine döndürmek istediklerini iddia etti.

Yapay zeka ile 'Sesli İmza' güvenliği aşıldı: Hesaplar tehlikede!Yapay zeka ile 'Sesli İmza' güvenliği aşıldı: Hesaplar tehlikede!

OpenAI, ChatGPT'nin her ne kadar uygunsuz taleplerin reddedilmesine yönelik eğitildiğini söylese de, geçmiş zamanda uygulamada açıkların olduğu kanıtlanmıştı. NortVPN, yapay zeka uygulamalarının hayatımızı kolaylaştıracağını ancak siber suçluların eline geçmesi durumunda birtakım tehlikelerin olabileceğine değindi. Ayrıca açıklamalarına devam eden şirket;

"Geçen ay dark web'deki tartışmaların, ChatGPT'ye komik veya beklenmedik bir şey yaptırmak için tasarlanmış basit "hileler" ve geçici çözümlerden, aracın kontrolünü tamamen ele geçirmeye ve onu silah haline getirmeye dönüşmesi endişe verici." dedi

SON 20 YILDAKİ EN BÜYÜK REKORA SAHİP

Piyasaya sürüldükten üç ay sonra bile ilgileri üzerine çekmeye devam eden ChatGPT gün geçtikçe trafik rekorunu yeniliyor. UBS analistleri ocakta yayımladıkları açıklamada, "İnternet alanını takip ettiğimiz 20 yılda, tüketicilere yönelik bir internet uygulamasının bu kadar hızlı yükseldiğini hatırlamıyoruz" diye belirtti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri