T-Mobile ve SpaceX'ten büyük ortaklık: Artık telefonların çekmeyeceği yer kalmayacak!

İki şirket, telefonlar için uydu bağlantısı hizmeti sunmak için bir araya geldiler. Halka açık gerçekleşen sunumda Elon Musk ve T-Mobile yöneticisi, uydu bağlantısının her telefonda kullanılması için ortaklık başlattıklarını açıkladı.

T-Mobile ve SpaceX'ten büyük ortaklık: Artık telefonların çekmeyeceği yer kalmayacak!
T-Mobile ve SpaceX'ten büyük ortaklık: Artık telefonların çekmeyeceği yer kalmayacak!
GİRİŞ 14.03.2023 09:51 GÜNCELLEME 14.03.2023 09:54

TechCrunch'ın haberine göre T-Mobile ve SpaceX, cep telefonlarına uydu bağlantısı özelliği getirecek yeni bir hizmet üzerinde çalışıyor. Bununla ilgili iki şirketin de ABD'nin bazı bölgelerinde neredeyse tam kapsama alanı sağlamak için ortaklık kurduğu söyleniyor. Söylentiye göre Starlink uyduları ve T-Mobile'ın orta bant 5G bağlantısından yararlanarak yeni bir ağ oluşturulacak.

UZAY TABANLI BAĞLANTI HİZMETLERİ İÇİN YENİ ADIM

Birçok şirket cep telefonlarına en iyi şekilde veri sağlamanın yollarına arıyor. SpaceX ve T-Mobile arasında yapılacak olan bu ortaklık ile telefonların çekmediği yerlerde bile bağlantının en verimli şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

SpaceX bugüne kadar yaklaşık 4.000 Starlink uydusu fırlatarak dünyanın etrafında büyük bir ağ haritası oluşturdu. Bununla birlikte kısa bir süre önce, Starlink kapasitesini dört katına çıkardığını iddia ettiği V2 Mini uydularını fırlattı.

CNBC'nin haberine göre SpaceX günde altı uydu ve her gün binlerce kullanıcı terminalini üretiyor. Bir milyondan fazla Starlink kullanıcısı bulunan SpaceX'in uydu bağlantısı özelliğini telefonlara getirme isteği sadece bir hayal gibi görünmüyor.

İNTERNET ERİŞİMİNDE DEVRİM

SpaceX ve diğer şirketlerin cep telefonlarına uydu / hücresiz veri bağlantı hizmeti getirmek için kurdukları ortaklık, iddialı bir girişim olmakla birlikte insanların internete erişiminde devrim yaratabilir. V2 Mini uydularının fırlatılması ve kullanıcı terminallerinin üretilmesi, her iki şirketin de bu hizmeti halka sunma konusundaki kararlılığına dair bir kanıt olarak görülüyor. 

Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!

SpaceX, ayrıca Starlink'i daha erişilebilir yapmanın yolları üzerinde çalışıyor. Şirket, kısa bir süre önce, geniş bant altyapısı olmayan bölgelerde ücretsiz internet erişimi sağlayan bir "Hiç Yoktan Daha İyi" programı planladığını duyurdu. Bu sayede kırsal ve uzak bölgelerde yaşayan insanlar yüksek ücretler ödemek ya da pahalı donanımları kurmak için aylarca beklemek zorunda kalmadan yüksek hızlı internet hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Son olarak SpaceX, yeniden kullanılabilir roket programı gibi girişimlerle uzay araştırmalarını erişilebilir kılma misyonunu sürdürüyor. Elon Musk ve T-Mobile'ın bu girişimi dünyanın en uç noktalarında bile bağlantının verimli bir şekilde kurulmasını sağlayacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar