Apple'ın A17 Bionic işlemcisi sızdırıldı: En yakın rakibini ikiye katlıyor!

Bir analistin internet ortamında sızdırdığı bilgilerde, Apple A17 Bionic işlemcisinin en yakın rakibi olan Snapdragon 8 Gen 2'ye fark attığı görülüyor.

Apple'ın A17 Bionic işlemcisi sızdırıldı: En yakın rakibini ikiye katlıyor!
Apple'ın A17 Bionic işlemcisi sızdırıldı: En yakın rakibini ikiye katlıyor!
GİRİŞ 15.03.2023 17:39 GÜNCELLEME 15.03.2023 17:45

Teknoloji dünyasında sızıntılar devam ediyor. Önce iPhone 15 serisinin render görüntüleri sonra da yeni modellerin ekran panelleri sızdırılmıştı. Şimdi ise Apple'ın başarılı işlemci serisinin yeni üyesi A17 Bionic'in özellikleri sızdırıldı. 

GEEKBENCH TESTLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI

Bir analistin internet ortamında paylaştığı gönderide TSMC tarafından üretilecek olan Apple A17 Bionic işlemcinin test sonuçları yer aldı. Uzun yıllardır işlemci konusunda bağımsız bir şekilde yoluna devam eden Apple, başarılı bir grafik çizmeye devam ediyor.

Sızdırılan yeni işlemcinin Geekbench testindeki tek çekirdek performansı 3,986, çoklu işlemci performansı ise 8,841 puan alarak bir önceki A16 Bionic işlemcisine göre performansını iki katına çıkardığını görüyoruz.

Sızdırılan Apple  A17 Bionic işlemcisinin aldığı puanlar

EN YAKIN RAKİBİNE REKOR FARK

Intel ile işlemci yarışına giren Apple, rakibine fark atmış durumda. Şayet sızdırılan bilgiler doğruysa, A17 Bionic işlemcisinin Snapdragon 8 Gen 2'yi yüksek bir farkla geçeceği görülüyor.

Apple, yenilenmiş iPhone 13 satışı için listeye bir ülkeyi daha ekledi!Apple, yenilenmiş iPhone 13 satışı için listeye bir ülkeyi daha ekledi!

Snapdragon 8 Gen 2'nin tek çekirdek puanı 1953, çoklu çekirdek puanı 5.449'du. Analist tarafından sızdırılan bilgiye baktığımızda ise Apple'ın işlemci konusunda rakiplerini neredeyse ikiye katladığını görüyoruz.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!