İnstagram'ın Twitter rakibi 'Threads' için tarih belli oldu!

Twitter'ın duraklama döneminden yararlanmak isteyen Meta, Instagram ve Twitter karışımı olan metin tabanlı uygulamasını yayınlamak üzere. Şirket uygulamanın 6 Temmuz'da resmi olarak sunulacağını belirtti.

İnstagram'ın Twitter rakibi 'Threads' için tarih belli oldu!
İnstagram'ın Twitter rakibi 'Threads' için tarih belli oldu!
GİRİŞ 04.07.2023 09:31 GÜNCELLEME 05.07.2023 12:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Instagram'ın ana şirketi Meta'nın, seçkin içerik oluşturucularla yaptığı gizli bir toplantıda, metin tabanlı bir konuşma uygulamasını sunmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

6 Temmuz'da çıkacağı iddia edilen uygulamanın sızdırılan ekran görüntülerinde Twitter'a benzer bir kullanıcı arayüzü görülüyor.

Elon Musk'tan Twitter'ın yeni rakibine eleştiri yağmuru!Elon Musk'tan Twitter'ın yeni rakibine eleştiri yağmuru!

İNSTAGRAM ÇATISI ALTINDA OLUŞTURULDU

Meta'nın, Project 92 kod adıyla başlattığı Threads uygulaması için çalışmaları hızlandırdığı belirtildi. Instagram'ın Twitter'a rakip olma planı, California Üniversitesi, Los Angeles Extension'da influencer pazarlama ve sosyal medya pazarlama öğretmeni olan Lia Haberman tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Haberman'a göre, metin tabanlı uygulama Instagram'ın üzerine inşa edilmiş olsa da, uygulamanın ayrı bir uygulama olarak işlev göreceği belirtildi.

Instagram Threads ekran görüntüleri

DİĞER UYGULAMALARLA UYUMLU OLACAK

Uygulama aynı zamanda Mastodon gibi diğer merkezi olmayan sosyal medya uygulamalarıyla da uyumlu olacak ve kullanıcıların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlayacak.

Twitter'a rakip olan uygulama Instagram'dan bağımsız olarak çalışacak olsa da, içerik oluşturucu kontrolleri ve engellenen hesaplar ve anahtar kelimeler gibi hesap güvenliği özellikleri yeni uygulamaya taşınacak.

Instagram'ın Twitter benzeri Threads uygulamasının geliştirildiğini içeriden bir kaynaktan doğruladığını belirtmişti.

Instagram Threads ekran görüntüleri

Meta, bağımsız bir merkezi olmayan sosyal ağ geliştirme planlarını ilk kez Mart ayında "Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız bir merkezi olmayan sosyal ağ araştırıyoruz.

İçerik oluşturucuların ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz." sözleriyle açıklamıştı.

Uygulama ilk olarak yarın ABD ve İngiltere'ye sunulacak. Küresel pazara tam olarak ne zaman sunulacağı bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Deli dumrul 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye acil olarak bir işletim sistemi bir telefon işletim sistemi ve bir sosyal medya programı yapmalı acilen...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Twitter bitermi hiç arkadaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak