Twitter doymuyor: Artık rahatça mesajlaşmak da ücretli oluyor!

Elon Musk'ın yeni şirketi Twitter, kullanıcıların platform üzerinde iletişim kurmalarına günlük 500 mesaj sınırı getirdiğini duyurdu. Yeni kurallara göre, kullanıcılar rahatlıkla mesajlaşabilmek için Twitter Blue abonesi olmak zorunda.

Twitter doymuyor: Artık rahatça mesajlaşmak da ücretli oluyor!
Twitter doymuyor: Artık rahatça mesajlaşmak da ücretli oluyor!
GİRİŞ 14.06.2023 10:22 GÜNCELLEME 14.06.2023 11:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Twitter, platform üzerinden mesajlaşan kişiler için sınır getirdiğini açıkladı. Yeni gelecek güncellemeyle birlikte kullanıcıların günlük gönderecekleri mesaj sayısı 500'ü geçemeyecek.

Elon Musk'ın satın almasından sonra iki aşamalı SMS ile doğrulama özelliği, mavi tik gibi birçok özelliği ücretli yapan şirket, şimdi de kullanıcıların birbirleriyle rahatça iletişime geçmelerine göz dikti.

Twitter yaptığı açıklamada bu özelliğin güvenlik önlemleri içinde uygulanmasına karar verildiğini belirtti. Yapılan açıklamada "Limitler, Twitter'ın perde arkası kısmındaki yükü hafifletir ve kesinti sürelerini ve hata sayfalarını azaltır. Güvenilirlik adına, aşağıdaki hesap işlemlerine bazı sınırlar koyduk." denildi.

Uzmanlar uyardı: Mavi tik tehdidi tüm dünyayı sarıyor! İşte mavi tik ile ilgili bilinenlerUzmanlar uyardı: Mavi tik tehdidi tüm dünyayı sarıyor! İşte mavi tik ile ilgili bilinenler

TWİTTER HESABI KULLANANLAR İÇİN MEVCUT SINIRLAR

Doğrudan Mesajlar (günlük): Limit, günde gönderilen 500 mesajdır.

Tweetler: Günde 2.400 mesaj. Günlük güncelleme limiti, yarı saatlik aralıklar için daha küçük limitlere bölünmüştür. (Retweetler Tweet olarak sayılır.)

Hesap e-postasında yapılan değişiklikler: Saat başına 4.

Takip etme (günlük): Teknik takip limiti günlük 400'dür. Bunun yalnızca teknik bir hesap limiti olduğunu ve agresif takip davranışını yasaklayan ek kurallar olduğunu unutmayın.

Takip (hesap bazlı): Bir hesap diğer 5.000 hesabı takip etmeye başladığında, ek takip girişimleri hesaba özgü oranlarla sınırlandırılır.

MESAJ SINIRINA ULAŞANLARA YÜKSELTME ÖNERİLİYOR

Twitter'ın belirlediği yeni mesajlaşma kurallarına göre 500 mesaj gönderimine ulaşmanız durumunda, hesabınızı Twitter Blue hizmetine yükseltmeniz için karşınıza bir bildirim paneli çıkacak.

Hesaplarını Twitter Blue abonesine yükseltmeyi tercih eden kullanıcılar ise sınırsız mesajlaşma özelliği de dahil olmak üzere diğer bütün hizmetleri "ödedikleri ücret sayesinde" kullanabilecekler.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Antepli 10 ay önce Şikayet Et
    Kapansın gitsin. Bize ne
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Adam devlet adına çalışan ajan bir kuruluşu özelleştirdi ve para kazanması için verimli hale getiriyor. Ödediği parayı tabi ki çıkartacak. Kendi özel malı artık. Bence uygun bir strateji.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi