ChatGPT bu sayıya iki ayda ulaşmıştı... Threads'den yeni rekor!

Instagram'ın yeni uygulaması Threads beş günlük süre içerisinde 100 milyon kullanıcıyı aştı. Buna göre Threads ilk iki gündeki başarısıyla, iki ayda 100 milyon kullanıcıya ulaşan ChatGPT'yi geçmiş oldu.

ChatGPT bu sayıya iki ayda ulaşmıştı... Threads'den yeni rekor!
ChatGPT bu sayıya iki ayda ulaşmıştı... Threads'den yeni rekor!
GİRİŞ 10.07.2023 12:40 GÜNCELLEME 10.07.2023 15:09

Instagram'ın yeni Threads uygulaması 100 milyon kullanıcıyı aştı. Böylelikle Threads bu sayıya ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaşmış oldu.

OpenAI'nin sohbet robotu iki ay sonra bu rakama ulaşmıştı. Ancak Çarşamba günü kullanıma sunulan Threads birkaç gün içinde bu rakama ulaşmayı başardı.

Yeni sosyal medya uygulaması Threads nedir, nasıl kullanılır?Yeni sosyal medya uygulaması Threads nedir, nasıl kullanılır?

"BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK ÖTESİNDE"

Threads neredeyse anında erken bir hit olduğunu kanıtladı. İlk iki saat içinde 2 milyon kullanıcıya ulaştı ve oradan 5 milyona, 10 milyona, 30 milyona ve ardından 70 milyona istikrarlı bir şekilde tırmandı. CEO Mark Zuckerberg Cuma günü yaptığı açıklamada, lansmanın "beklentilerimizin çok ötesinde" olduğunu söyledi.

Kullanıcılar sadece kaydolmakla kalmıyor, paylaşım da yapıyorlar. Perşembe günü itibariyle meslektaşım Alex Heath, uygulamada 95 milyondan fazla gönderi ve 190 milyon beğeni paylaşıldığını bildirdi.

Treads yayınlandı! | Haber7.com

HENÜZ EMEKLEME AŞAMASINDA!

Bununla birlikte, Threads henüz emekleme aşamasında ve bir zamanlar Twitter'ın sahip olduğu kültürel kaşeyi yakalayıp yakalayamayacağını bekleyip göreceğiz.

Instagram başkanı Adam Mosseri'ye göre Meta özellikle Twitter'ın yerini almayı hedeflemediğini, şirketin platformda siyaset ve sert haberleri aktif olarak teşvik etmeyeceğini ancak insanların sohbete dayalı bir sosyal medya platformu için tercih edebilecekleri ilk uygulama olabileceğini belirtti.

Elon Musk ve Zuckerberg arasındaki kriz büyüyor: Rekabet güzel fakat hile değil!Elon Musk ve Zuckerberg arasındaki kriz büyüyor: Rekabet güzel fakat hile değil!

Meta, lansman haftasının nasıl geçtiği konusunda "daha heyecanlı olamazdı", ancak Mosseri, "bu şeyin henüz kalıcı olup olmadığını bile bilmiyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var