Twitter'a meydan okuyacak! 'Threads' resmi olarak yayınlandı!

Twitter'ın duraklama döneminden yararlanmak isteyen Meta, yeni uygulaması Threads'i resmi olarak yayınladı. Mark Zuckerberg, Threads üzerinden yapmış olduğu açıklamada, uygulamanın 10 milyon kullanıcıyı geçtiğini belirtti.

GİRİŞ 06.07.2023 09:59 GÜNCELLEME 06.07.2023 15:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Meta Twitter'a meydan okuyan yeni rakibi Threads'i resmi olarak yayınladı. Instagram bugün, Instagram kullanıcılarının 500 karaktere kadar metin; bağlantılar; fotoğraflar ve 5 dakikaya kadar videolar da dahil olmak üzere kısa güncellemeler yayınlamak için mevcut kimlik bilgileriyle kimlik doğrulaması yapmalarına olanak tanıyan metin tabanlı sosyal ağ uygulaması Threads kullanıcıların indirimine sundu.

TÜRKİYE'DE İNDİRİLEBİLİR DURUMDA

Threads, yerel veri gizliliği düzenlemelerine uyma konusundaki endişeler nedeniyle AB'de olmasa da, başlangıçta Türkiye de dahil olmak üzre 100 ülkede iOS ve Android'de kullanılıyor. 

Threads'e erişmek için kullanıcıların öncelikle mevcut Instagram giriş bilgilerini kullanarak kimlik doğrulaması yapmaları gerekecek. Uygulama daha sonra ad, kullanıcı adı, fotoğraf ve takipçiler gibi mevcut hesap ayrıntılarıyla doldurulacak. Doğrulama da yeni uygulamaya aktarılacak.

Twitter'dan kısıtlama sonrası ilk resmi açıklama! 'Hızlanmak için yavaşlamalısınız'Twitter'dan kısıtlama sonrası ilk resmi açıklama! 'Hızlanmak için yavaşlamalısınız'

Haber7.com | Threads

INSTAGRAM'DAKİ GİBİ AYNI AYARLARA SAHİP OLACAK

Bu entegrasyon, Instagram'ın yeni uygulamasına kayıtlar açısından hızlı bir başlangıç sağlıyor. Şirket daha önce sızdırılan pazarlama materyallerinde "tek bir dokunuşla herkesin Instagram'da takip ettiği hesapları takip edebileceğini" belirtmişti.

Instagram, kullanıcıların Reelsler, Hikayeler ve Akışlar'da fotoğraf ve video paylaşmanın dışında bağlantı kurmaları için başka olanaklar sunuyor.

Threads, Instagram'ın mevcut altyapısı sayesinde tüm bu olgun şirket sistemleriyle yola çıkacak. Uygulama, Instagram ile aynı içerik kurallarına sahip olacak ve rahatsız eden hesapları sessize almak ve engellemek için aynı kontrollere sahip olacak.

Ayrıca Instagram'da doğrulanmış hesapları olan kamuya mal olmuş kişiler mavi rozetlerini Threads'te de kullanabilecek.

KULLANICI SAYISI 10 MİLYONU GEÇTİ!

Meta'nın yeni uygulaması, yayınlanmasından kısa bir süre sonra 10 milyon kullanıcıyı geçti. Artan kullanıcı sayısı, yeni uygulamanın Instagram'dan geçiş yaparak kolay kayıt olunmasına bağlanıyor. Ayrıca Twitter'ın son dönemlerde uyguladığı baskıcı politikası, insanları farklı alternatiflere yönlendirdiği için Threads'a olan merak giderek arttı.

Mark Zuckerberg, Threads üzerinden yapmış olduğu paylaşımda uygulamanın ilk iki saat içerisinde 2 milyon kullanıcıyı aştığını belirtmişti.

Ayrıca kullanıcıların Threads hesaplarını silmek istemeleri durumunda, zorunlu olarak Instagram hesabını da silmeleri gerekecek.

ELON MUSK Tİ'YE ALDI

Tweetleriyle ve yaptıklarıyla sürekli gündeme gelen Elon Musk, Threads'in hızlı bir şekilde Twitter gündeminde yükselmesini durduramadı. 

Bir Twitter kullanıcısının Meta'nın yeni merkezi olmayan sosyal medya uygulamasını "Meta'nın yeni uygulaması tamamen bu klavye kullanılarak oluşturuldu" sözlerinin yer aldığı CTRL - C - V tuşlarının yer aldığı küçük bir klavye resmi paylaştı. Elon Musk bu duruma ise gülerek yanıt vererek Meta'nın yeni sosyal medya uygulaması Threads'i ti'ye aldı.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yeni uygulamanın veri toplayacağını belirterek eleştiri yağmuruna tutmuştu. Meta'nın verileri korumak için özenle çalıştıklarını belirttikleri ifadelere Musk, "şükürler olsun ki çalışıyorlar" şeklinde bir açıklamayla cevap vermişti.

META'NIN BU GİRİŞİM BAŞARILI OLACAK MI?

Threads'in piyasada tutulup tutmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Meta'nın mikroblog alanına adım atması için kesinlikle uygun bir zaman olarak görülüyor. Bununla birlikte, Meta'nın başarılı bağımsız uygulamalar oluşturma konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığını belirtmek gerekir.

Şirket yıllar içinde Hello, Moves, Paper, Poke, Camera, Home, Slingshot, Rooms, Riff, Bolt, Lifestage, Groups, Stickered, Moments, Notify, Bonfire, Lasso, Novi ve Instagram'dan Boomerang, Hyperlapse, Direct, IGTV ve Threads dahil olmak üzere çok sayıda bağımsız uygulamayı ve BARS, E.gg, Forecast, Collab, Kit, Hobbi, Tuned gibi tüm deneylerini kapattı.

Elon Musk'ın 'kısıtlama' kararının sebebini açıkladı: Derin bir transtan uyan...Elon Musk'ın 'kısıtlama' kararının sebebini açıkladı: Derin bir transtan uyan...

TWİTTER'I ETKİLEYECEK Mİ?

Elon Musk yönetimindeki Twitter'ın giderek daha baskıcı bir strateji izlemesi, kullanıcıları yıldırmış durumda. Özellikle son günlerde yapılan tweet görüntüleme kısıtlaması, insanların Twitter'dan iyice soğumasına neden oldu.

Peki Threads, Twitter'a karşı başarılı olabilecek mi? Meta'nın IGTV, Boomerang gibi birçok uygulamasında hızlı bir yükseliş gerçekleşmişti. Ancak zamanla bu uygulamalar yerini tarihin tozlu raflarında yerini aldı.

Threads ise ilk olarak hızlı bir başlangıç yapsa da önemli eksiklikleri bulunuyor. Bunlardan birincisi ise gündem takibi yapılamıyor olması. Lakin ilerleyen zamanlarda Meta'nın bu duruma yönelik çözüm bulacağı düşünülüyor.

'MERKEZİ OLMAYAN' PLATFORM BİZLERE NELER SAĞLAYACAK?

Threads'ın merkezi olmayan bir platform olarak sunulması, kullanıcıların ActivityPub hizmetleri arasında farklı hesap açmadan iletişimin sağlanmasını kolaylaştırıyor. Yani Kullanıcılar Threads hesaplarıyla Twitter benzeri olan Mastodon gibi ActivityPub hizmetlerinde yorum yapabilecek.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • kemal 9 ay önce Şikayet Et
    Şu isimler daha uygun düşer: three-ads, threats, theats...
    Cevapla
  • uzaktan kumanda 9 ay önce Şikayet Et
    sosyl medya diye insanları UZAKTAN KUMANDA ediyorlar. hadi bağlanın köle olun bu efendilere. sonra övünün paylaşımlarınızla.
    Cevapla
  • coban 9 ay önce Şikayet Et
    hepsi ayni hamurdan.. iyi reklam kötü reklam sonucta bir reklamdir.. sonucta insanlari kendilerine yönlendiriyorlar.. hepsini boykot ediyorum..
    Cevapla
  • Mahmut 9 ay önce Şikayet Et
    Birbirlerinin rakibi gibi duran bu şahıslar aynı amaca hizmet eden ve işini şansa bırakmayan küresel CEO lardır.amaç nereye gidersen git benim kucağıma geleceksin çünkü başka kucak yok.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 9 ay önce Şikayet Et
    Bu cehalet beni öldürecek. İnternet kullanıyorsun sonra veri pazarlamak için deyin yavrum be World Wide Web Protokolünü kullanıyorsun zaten neyin kafasındasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama