Eski Apple çalışanıyla görüşüyor: 'Yapay zekanın iPhone'u için güçlerini birleştiriyorlar!

Eski Apple tasarımcısı Jony Ive'in, ChatGPT geliştiricisi OpenAI ile 'yapay zekalı iPhone' için görüştüğü belirtildi. Proje 1 milyar dolardan fazla fonla desteklenecek.

Eski Apple çalışanıyla görüşüyor: 'Yapay zekanın iPhone'u için güçlerini birleştiriyorlar!
Eski Apple çalışanıyla görüşüyor: 'Yapay zekanın iPhone'u için güçlerini birleştiriyorlar!
GİRİŞ 28.09.2023 15:07 GÜNCELLEME 28.09.2023 15:07

Financial Times'ın Perşembe günü bildirdiğine göre, ChatGPT üreticisi OpenAI, Japon holdinginden aldığı 1 milyar dolardan fazla fonla "yapay zekanın iPhone'unu" inşa etmek için eski Apple tasarımcısı Jony Ive ve SoftBank'tan Masayoshi Son ile ileri düzeyde görüşmeler yapıyor.

Habere göre OpenAI'nin başkanı Sam Altman, ChatGPT yaratıcısının ilk tüketici cihazını geliştirmesi için Ive'ın şirketi LoveFrom'u görevlendirdi.

YENİ TEKNOLOJİ İÇİN ŞİRKET KURACAKLAR

Görüşmelerin "ciddi" olduğu ancak henüz bir anlaşmaya varılmadığı ve bir girişimin resmi olarak duyurulmasının birkaç ay alabileceği belirtilen haberde, Son, Altman ve Ive'ın üç grubun yetenek ve teknolojilerinden yararlanacak bir şirket kurmayı tartıştıkları ifade edildi.

Teknoloji sitesi The Information ilk olarak Salı günü Ive ve Altman'ın yeni bir yapay zeka donanım cihazı geliştirmeyi tartıştıklarını ve Softbank'ın Son'unun da bu görüşmenin bazı yönlerine dahil olduğunu bildirdi.

Eski iPhone tasarımcısı | Jony Ive

APPLE'IN ESKİ TASARIMCISI STEVE JOBS'UN EN YAKIN İŞBİRLİKÇİLERİNDENDİ

Ive, Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs ile yakın bir üretkenliği işbirliği içindeydi. Teknoloji devinde yirmi yılı aşkın bir süre geçiren Ive, Apple'ın 1990'larda ölümden dönmesine yardımcı olan şeker renkli iMac'lerin ve iPhone'un tasarımına öncülük etti.

FT'nin bu ayın başlarında bildirdiğine göre SoftBank, Arm biriminin gişe rekorları kıran listelemesinin ardından OpenAI'ye potansiyel bir yatırım da dahil olmak üzere yapay zeka alanında anlaşmalar arıyor ve Son'un teknolojiye on milyarlarca dolar yatırım yapmak istediğini ekliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?