770 çalışanından 743'ü imza attı: Sam Altman'ın göreve dönmesini istiyorlar!

Yapay zeka şirketlerinden OpenAI'ın çalışanlarının yaklaşık yüzde 95'i, işten çıkarılan CEO Sam Altman'ın göreve iade edilmesini istedi. Şirketin 770 çalışanından 743'ü, aksi takdirde istifa edeceklerini açıkladıkları bir mektuba imza attı.

770 çalışanından 743'ü imza attı: Sam Altman'ın göreve dönmesini istiyorlar!
770 çalışanından 743'ü imza attı: Sam Altman'ın göreve dönmesini istiyorlar!
GİRİŞ 21.11.2023 09:05 GÜNCELLEME 21.11.2023 09:05

Dünyanın önde gelen yapay zeka şirketlerinden OpenAI'ın çalışanlarının yaklaşık yüzde 95'i, işten çıkarılan CEO Sam Altman'ın göreve iade edilmesini istedi. Şirketin 770 çalışanından 743'ü, aksi takdirde istifa edeceklerini açıkladıkları bir mektuba imza attı.

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın çalışanları ayrıca, Sam Altman'ı görevden alan yönetim kurulu üyelerinini tümünün istifasını istiyor.

Çalışanlar mektupta ayrıca yetkinliğini sorguladıkları OpenAI Yönetim Kurulu'nu "şirketin çalışmalarına zarar vermekle" suçladı, Microsoft'un kendilerine "iş garantisi" verdiğini açıkladı.

BBC Kuzey Amerika Teknoloji Muhabiri James Clayton, OpenAI'daki iktidar mücadelesinin şirket için varoluşsal bir tehdit olduğunu söylüyor

SON GELİŞMELER SONRASI OPENAI'IN OFİSLERİ DÜN KAPALIYDI

38 yaşındaki Sam Altman, yapay zeka sektörünün en önemli isimlerinden biri olarak görülüyor.

Altman ve kendisi gibi OpenAI'ın kurucularından Greg Brockman, şirketin yatırımcılarından Microsoft'la anlaşmıştı.

OpenAI ise canlı yayın platformu Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear'ı geçici CEO olarak atadı. Emmett Shear, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştığı mesajında, Altman'ın

İLETİŞİM KOPUKLUĞU NEDENİYLE GÖREVDEN ALINMIŞTI

güçlü yapay zeka modellerinin güvenliğiyle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle görevden alındığı iddialarını yalanladı. Shear ayrıca, Altman'ın görevden alınmasıyla ilgili soruşturma açma sözü verdi.

Reuters haber ajansına göre OpenAI, Altman'ı Cuma günü yönetim kuruluyla arasındaki “iletişim kopukluğu” gerekçesiyle görevden almıştı.

Microsoft, milyarlarca dolar yatırım yaptığı OpenAI'ın en büyük destekçisi.

Şirket, OpenAI teknolojisini temel alan, yapay zeka eşpilotları adını verdiği teknolojileri müşterilerine sunmaya başlamıştı.

KAYNAK: BBC | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu
İşgalci İsraillilerden vandallık: İnsani yardımı engellemek için yolları kapattılar