OpenAI'da neler oluyor? İnsanlığı tehdit eden gizli proje ortaya çıktı!

Kaynaklar, OpenAI araştırmacılarının CEO'nun görevden alınmasından önce yönetim kurulunu yapay zeka atılımı konusunda uyardığını söylüyor. OpenAI'ın Q* kod adlı bir model üzerinde çalıştığı ve bunun tehlikeli olabileceği belirtildi.

OpenAI'da neler oluyor? İnsanlığı tehdit eden gizli proje ortaya çıktı!
OpenAI'da neler oluyor? İnsanlığı tehdit eden gizli proje ortaya çıktı!
GİRİŞ 24.11.2023 09:29 GÜNCELLEME 24.11.2023 09:29

Konuya aşina iki kişinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın dört günlük sürgünü öncesinde, birkaç araştırmacı yönetim kuruluna bir mektup yazarak insanlığı tehdit edebileceğini söyledikleri güçlü bir yapay zeka keşfi konusunda uyarıda bulundu.

İki kaynak, daha önce bildirilmeyen mektup ve yapay zeka algoritmasının, yönetim kurulunun üretken yapay zekanın poster çocuğu Altman'ı görevden almasından önceki kilit gelişmeler olduğunu söyledi.

Salı günü geç saatlerde Altman'ın zaferle geri dönmesinden önce, 700'den fazla çalışan işten çıkarılan liderleriyle dayanışmak için istifa etmek ve destekçi Microsoft'a katılmakla tehdit etmişti.

OPENAI'IN GİZLİ PROJESİ ORTAYA ÇIKTI

Reuters tarafından temasa geçildikten sonra yorum yapmayı reddeden OpenAI, çalışanlarına gönderdiği bir iç mesajda Q* adlı bir projeyi ve hafta sonu yaşanan olaylardan önce yönetim kuruluna bir mektup gönderdiğini kabul etti.

Bir OpenAI sözcüsü, uzun süredir yöneticilik yapan Mira Murati tarafından gönderilen mesajın, doğrulukları hakkında yorum yapmadan personeli belirli medya hikayelerine karşı uyardığını söyledi.

İNSANLARI AŞAN OTONOM SİSTEMLER

Reuters'e konuşan bir kişi, OpenAI'deki bazı kişilerin Q*'nın (Q-Star olarak okunuyor) girişimin yapay genel zeka (AGI) olarak bilinen arayışında bir atılım olabileceğine inandığını söyledi. OpenAI, AGI'yi ekonomik açıdan değerli görevlerin çoğunda insanları aşan otonom sistemler olarak tanımlıyor.

Şirket adına konuşma yetkisi olmadığı için isminin açıklanmasını istemeyen kişi, geniş bilgi işlem kaynakları sayesinde yeni modelin belirli matematik problemlerini çözebildiğini söyledi. Kaynak, yalnızca ilkokul öğrencileri düzeyinde matematik performansı göstermesine rağmen, bu tür testlerde başarılı olmasının araştırmacıları Q*'nun gelecekteki başarısı konusunda çok iyimser kıldığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu