Google'dan OpenAI rakibi şirkete 2 milyar dolarlık yatırım!

Google, OpenAI rakibi Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul etti. Şirketin OpenAI rakibine 500 milyon dolar peşin yatırım yaptığını ve zaman içinde 1,5 milyar dolar daha eklemeyi kabul ettiği belirtildi.

Google'dan OpenAI rakibi şirkete 2 milyar dolarlık yatırım!
Google'dan OpenAI rakibi şirkete 2 milyar dolarlık yatırım!
GİRİŞ 30.10.2023 14:00 GÜNCELLEME 30.10.2023 14:00

 Alphabet'ten bir sözcünün Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Google, yapay zeka şirketi Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul etti.

Sözcü, şirketin OpenAI rakibine 500 milyon dolar peşin yatırım yaptığını ve zaman içinde 1,5 milyar dolar daha eklemeyi kabul ettiğini söyledi.

Google halihazırda Anthropic'in yatırımcısıdır ve yeni yatırım, Büyük Teknoloji şirketleri uygulamalarına yapay zeka katmak için yarışırken, ChatGPT geliştiricisi OpenAI'nin önemli bir destekçisi olan Microsoft ile daha iyi rekabet etme çabalarının altını çizecektir.

YAPAY ZEKA ALANINDA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKEN BİR ŞİRKET

Amazon'da geçtiğimiz ay, yapay zeka konusunda büyüyen bulut rakipleriyle rekabet edebilmek için Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıkladı.

Amazon'un bu hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu üç aylık raporda, çevrimiçi perakendeci Anthropic'ten özsermayeye dönüşebilen 1,25 milyar dolarlık bir tahvile yatırım yaptığını ve ikinci bir tahvile 2,75 milyar dolara kadar yatırım yapma olanağının 2024'ün ilk çeyreğinde sona erdiğini açıkladı.

Artan yatırım sayısı, bulut şirketlerinin sektörlerini yeniden şekillendiren yapay zeka girişimleriyle bağlarını sağlamlaştırmak için devam eden manevralarını gösteriyor.

Eski OpenAI yöneticileri ve Dario ve Daniela Amodei kardeşler tarafından kurulan Anthropic, OpenAI ile rekabet etmek ve teknoloji sektöründe lider olmak için gereken kaynakları ve derin cepli destekçileri güvence altına almak için çaba gösterdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Türkiye evden çalışmaya hazır!
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...