Siri tarih mi oluyor... ChatGPT'de o özellik artık ücretsiz!

OpenAI mobil uygulamasında ccretsiz ChatGPT ses özelliklerini duyurdu. Artık ChatGPT'nin son güncellemesi sesli etkileşimi tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor.

Siri tarih mi oluyor... ChatGPT'de o özellik artık ücretsiz!
Siri tarih mi oluyor... ChatGPT'de o özellik artık ücretsiz!
GİRİŞ 22.11.2023 15:59 GÜNCELLEME 22.11.2023 16:29

OpenAI tartışmalı kararlarla dolu bir denizin ortasında dengesini korumaya çalışırken, şirket kulağa inanılmaz derecede gerçek gelen sanal asistanı ChatGPT Voice'u halka ücretsiz olarak sunmaya karar verdi.

ChatGPT Voice Eylül sonundan beri piyasada ve benzersiz bir yapay zeka deneyimi sunuyor. Sesi robotik olmayan ya da karmaşık sorulara son derece basit yanıtlar veren bir sanal asistanla konuştuğunuzu hayal edin. Bunun ötesinde, sesli asistan konuşulan içeriği, doğası gereği ChatGPT'nin LLM sisteminden alınan yapay zeka yanıtlarından alıyor.

SEVİLEN ÖZELLİK ARTIK ÜCRETSİZ

ChatGPT'den sorumlu şirket olan OpenAI, ChatGPT Voice'un kullanıcılara ücretsiz olarak sunulduğunu duyurdu. Bu özellik başlangıçta, rahatsız edici özellik Android ve iOS'taki ChatGPT uygulamasında halkın kullanması için düzeltilene kadar görünüşte bir ödeme duvarının arkasında kilitliydi.

ChatGPT Voice'u denemek isteyen kullanıcılar şimdi uygulamadan erişebilirler. Yapay zeka dil modeliyle ileri geri bir konuşma başlatmak için kullanıcılar kulaklık simgesine basabilir. Konuşarak ve bir konuşma başlatarak, ChatGPT Voice tetiklenecek ve aynı şekilde yanıt verecektir.

OpenAI'nin ChatGPT Voice özelliğini ilk duyurulduğunda etkileyici insan benzeri görünümü nedeniyle övmüştük. Yapay zeka sohbet robotları, yazılı bir sohbeti üstlenebildikleri ve insan benzeri bir şekilde yanıt verebildikleri için fütüristik olarak değerlendirilmişti. Her nasılsa, beklenmedik bir şekilde, ChatGPT'nin sesli versiyonu, tüm doğru yerlerde vurgu ve gerginlikle daha da gerçekçi.

ChatGPT Voice özelliği, ses aktörleri tarafından kaydedilen seslerden oluşan bir kütüphane ile gerçekleştirilir. Bu örnek kütüphaneyle OpenAI, kelimeleri ve dil nüanslarını gerçekçi bir şekilde bir araya getiren bir model geliştirebildi.

ZAMANLAMA DAHA KÖTÜ OLAMAZDI

Bu özelliği yayınlama kararı muhtemelen çok önceden planlanmıştı. Ancak zamanlama tartışmasız bir şekilde kötü. OpenAI, CEO Sam Altman'ın bir hevesle kovulmasıyla bir yönetici krizinin ortasındadır. Bunun ardından üç kıdemli araştırmacı Altman'ı desteklemek üzere şirketten ayrıldı ve Altman'ın yeniden işe alınmaması halinde daha da büyük bir kaçış yaşanacağı tehdidiyle destek yağdı.

Teknoloji sektöründe yeni yeni gelişmeye başlayan bir şirketi paramparça etme tehdidiyle yönetim kurulu Altman'ı geri getirmeye çalıştı, ancak Microsoft onu "gelişmiş yapay zeka araştırma ekibi" için hızla kaptı.

Yönetim kurulunun bu eyleminin sonucu, OpenAI yönetim kurulunun tamamının istifa etmesine yönelik kitlesel bir talebe dönüştü. O zamandan bu yana 770 çalışandan şaşırtıcı bir şekilde 700'ü bu talebi imzaladı.

ChatGPT Voice çok güzel bir özellik olsa da, "Belki de bu bir ya da iki hafta bekleyebilirdi?" diye düşünmemize neden oluyor. Her halükarda, OpenAI'da işler hala yoluna girmiş değil ve şimdi ChatGPT yeni (rahatsız edici) bir özelliğe sahip.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"