Meta'nın 'Metaverse' furyası bitiyor mu? Büyük işten çıkarma başlıyor!

TCMB'nin söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, verilen izin kapsamında TRPOS Ödeme Kuruluşu AŞ, ödeme aracı kabul yetkisiyle sınırlı olmak üzere ödeme hizmetleri sunacak.

Meta'nın 'Metaverse' furyası bitiyor mu? Büyük işten çıkarma başlıyor!
Meta'nın 'Metaverse' furyası bitiyor mu? Büyük işten çıkarma başlıyor!
GİRİŞ 05.10.2023 10:08 GÜNCELLEME 05.10.2023 10:09

Meta, metaverse odaklı Reality Labs bölümünün özel silikon oluşturmaya odaklanan birimindeki çalışanları işten çıkarmayı planlıyor.

Çalışanlar işten çıkarmalar konusunda Salı günü Meta'nın dahili tartışma forumu Workplace'te yayınlanan bir yazıyla bilgilendirildi. Kaynaklardan biri, gönderide Çarşamba sabahı erken saatlerde şirketteki durumları hakkında bilgilendirileceklerinin belirtildiğini söyledi.

Bir Meta sözcüsü planlar hakkında yorum yapmayı reddetti. Reuters, Facebook Agile Silicon Team ya da FAST olarak adlandırılan silikon birimindeki kesintilerin kapsamını belirleyemedi.

YENİ AR GÖZLÜKLERİNİN ÜRETİLMESİNİ ENGELLEYEBİLİR

Kesintiler derin olursa, İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg'in "metaverse" olarak bilinen bir dizi sürükleyici sanal dünyaya erişim sağlayan artırılmış ve sanal gerçeklik ürünleri, özellikle de "teknolojiyle ilişkimizi yeniden tanımlayacağını" öngördüğü AR gözlükleri üretme projesini sekteye uğratabilir.

Yaklaşık 600 çalışanı olan FAST birimi, Meta'nın cihazlarını benzersiz görevleri yerine getirecek ve daha verimli çalışacak şekilde donatmak ve onları yeni gelişen AR/VR pazarına giren diğer cihazlardan farklılaştırmak için özel çipler geliştirmek üzere çalıştı.

Ancak Meta, harici sağlayıcılar tarafından üretilen silikonla rekabet edebilecek çipler üretmekte zorlandı ve şu anda piyasada bulunan cihazları için çip üretmek üzere çip üreticisi Qualcomm'a yöneldi.

META'DA GÖREV DEĞİŞİMLERİ HIZLANIYOR

Meta'nın yapay zeka çalışmalarına odaklanan altyapı bölümündeki ayrı bir çip üretim birimi de aynı şekilde engellere takıldı. Bu çabaları denetleyen yönetici geçen hafta görevinden ayrıldığını açıkladı, ancak Meta onun görevini devralması ve bu çabaları sürdürmesi için başka birini atadı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...