Meta duyurdu: Instagram yorumlarına yeni özellik eklenecek!

Instagram yakında yorum bölümünde anketler oluşturmanıza izin verecek. Kullanıcılar artık yorum bölümünde takipçilerine konuyla ilgili anketler sunabilecek.

Meta duyurdu: Instagram yorumlarına yeni özellik eklenecek!
Meta duyurdu: Instagram yorumlarına yeni özellik eklenecek!
GİRİŞ 21.10.2023 19:26 GÜNCELLEME 21.10.2023 19:26

Instagram, kullanıcıların gönderilerinin yorumlar bölümünde anketler oluşturmasına olanak tanıyan, içerik oluşturuculara takipçileriyle "yeni etkileşim yolları" sunan ve yorum bölümünü bir bütün olarak daha etkileşimli hale getiren bir özelliği test ediyor.

Instagram başkanı Adam Mosseri, yeni özelliği Perşembe günü kendi yayın kanalında duyurdu.

"Takipçileriniz için bir sorunuz mu var? Bir yayın gönderisinin veya makaranın yorumlarına bir anket eklemek veya oy vermek için küçük bir test başlatıyoruz. Arkadaşlarımız ve içerik oluşturucularla etkileşim kurmak için her zaman yeni yollar arıyoruz." dedi.

ÖZELLİK YAKINDA HERKESE SUNULACAK

Özellik şimdilik test aşamasında olsa da, Meta CEO'su Mark Zuckerberg kendi güncellemesinde yorumlardaki anketlerin "yakında herkese sunulacağını" belirtti.

Instagram gönderilerindeki yorum bölümü yıllardır çoğunlukla metin bazlıydı. Ancak Mayıs ayında platform, kullanıcıların Giphy'nin kütüphanesi aracılığıyla elde edilen animasyonlu GIF'lerle gönderilere yorum yapmasına izin vermeye başladı.

Daha genel olarak, Instagram bu yılın başlarında, içeriği nasıl sıraladığına dair yanlış anlamalar ve insanların "gölge yasaklı" olduğuna dair endişeler arasında popüler sosyal medya uygulamasının nasıl çalıştığını açıklamak için "daha iyi bir iş" yapmak istediğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...
Okullar yarın tatil mi? Açıklama geldi...