Yeni iPhone'lar artık bu ülkede üretilecek!

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın ilk iPhone 17 akıllı telefonunu Hindistan'da üreterek Çin'i üretim merkezi olmaktan çıkarması bekleniyor. Hindistan'da üretimin 2024 yılında başlaması bekleniyor.

Yeni iPhone'lar artık bu ülkede üretilecek!
Yeni iPhone'lar artık bu ülkede üretilecek!
GİRİŞ 04.11.2023 12:05 GÜNCELLEME 04.11.2023 12:06

Apple analisti Ming-Chi Kuo, ülkedeki imalat sektörünü desteklemek amacıyla Apple'ın ilk iPhone 17 akıllı telefonunu ilk kez Hindistan'da üretmesinin ve teknoloji devinin favori üretim noktası Çin'i terk etmesinin beklendiğini söyledi. Analist, iPhone 17'nin muhtemelen 2025 yılında piyasaya sürüleceğini ve Hindistan'da akıllı telefon üretiminin 2024 yılında başlamasının beklendiğini kaydetti.

İLK KEZ ÇİN DIŞINDA YENİ BİR İPHONE ÜRETİLECEK

Ming-Chi Kuo, Apple'ın ilk kez Çin dışında yeni bir iPhone modeli geliştirmeye başlayacağını ve bu çaba için "tasarım riskini" azaltmaya yardımcı olabilecek daha düşük tasarım geliştirme zorluğu nedeniyle standart iPhone modelinin seçildiğini belirtti.

Hindistan'dan 2023 yılında %12-14 civarında gerçekleşecek olan iPhone sevkiyatlarının, 2024 yılında iPhone üretim kapasitesinin %20-25'ini oluşturması bekleniyor.

Ayrıca Kuo, Foxconn'un Zhengzhou ve Taiyuan fabrikalarında üretimin 2024 yılında sırasıyla %35-40 ve %75-80 oranında azalmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

Tayvan merkezli Foxconn Technology Group, Hindistan'da iPhone üretiminde kullanılan kapasitenin yaklaşık %75-80'ine sahip. Özellikle, Wistron Corp'un Bengaluru yakınlarındaki bir montaj tesisinin satışını onaylamasının ardından Tata Group yakında Hindistan'ın ilk yerli iPhone'unu üretecek.

Kuo, Apple'ın Hindistan hükümetiyle ortaklığını güçlendirmek istediğini, bunun gelecekte şirkete ülkedeki iPhone ve diğer ürünlerin satışıyla fayda sağlayabileceğini ve önümüzdeki on yıl içinde Cupertino merkezli teknoloji devi için büyümeyi artırabileceğini söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?