Apple yarışa katılıyor: 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı!

Apple'ın 1 milyar dolarlık yatırımla rakiplerine karşı yapay zeka atağını başlattığı iddia edildi.

Apple yarışa katılıyor: 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı!
Apple yarışa katılıyor: 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı!
GİRİŞ 24.10.2023 11:33 GÜNCELLEME 24.10.2023 11:34

Apple, yapay zeka araçlarını Siri, Apple Music ve diğer uygulamalara entegre etmek için 1 milyar dolarlık bir yatırım planlayarak, üretken yapay zeka (AI) alanındaki çabalarını artırdığı bildiriliyor. Bloomberg'e göre teknoloji devinin bu hamlesi, Google'ın Bard AI botu ve OpenAI'nin ChatGPT'si ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

Şirket, dahili kullanım için üretken bir yapay zeka tabanlı geliştirici deneyimi platformu geliştirme ve uygulama geliştirme ekibini destekleme niyetini gösteren yapay zeka odaklı çeşitli iş ilanları yayınladı. Apple Perakende departmanında açılan özel bir pozisyon, müşteri etkileşimi için bir diyalogsal yapay zeka platformu geliştirmeye yönelik.

APPLE YAPAY ZEKAYI OFİS PROGRAMLARINA DA ENTEGRE EDECEK

Apple ayrıca Xcode gibi geliştirme araçlarına, sunum yazılımı Keynote'a ve otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri oluşturmak için Pages gibi uygulamalara üretken yapay zekayı dahil etmenin yollarını araştırıyor. Bu çabalar, şirketin yapay zekayı ürün paketine ve hizmetlerine dahil etmeye yönelik daha büyük girişiminin bir parçası.

Bu gelişmelere ek olarak Apple, bir dil modeli olan Ajax'ı ve bir sohbet robotu olan Apple GPT'yi inşa etti. Bu araçlar Siri, Mesajlar, geliştiricilere yardımcı olmak için Xcode ve otomatik çalma listeleri için Apple Music'e entegre edilmeyi bekliyor.

ŞUANLIK APPLE YAPAY ZEKADAN ÇOK UZAK...

Bu gelişmelerle bile, Microsoft, OpenAI'nin ChatGPT'sine ve Google'ın Bard AI botuna yaptığı yatırımla karşılaştırıldığında, Apple'ın halka açık AI girişimlerinin hala geride kaldığı düşünülüyor. Şimdiye kadarki tek kayda değer yapay zeka başarısı, iOS 17'deki geliştirilmiş bir otomatik düzeltme özelliği oldu.

Piyasa, Apple'ın yapay zeka hamlesine ılımlı bir iyimserlikle tepki verdi. Firmanın hisseleri 2023 yılında yaklaşık %37 oranında artış gösterdi. Analistler Apple'ın hisselerine 20 Alış ve dokuz Bekletme notu verirken, ortalama fiyat hedefi 207,51 $ ve bu da %20,2'lik bir yukarı yönlü potansiyele işaret ediyor. InvestingPro verilerine göre Apple'ın piyasa değeri 2710,0 milyar ABD doları, F/K oranı 28,88 ve PEG oranı -19,75 olup, yatırımcılar şirketin değerlemesini değerlendirirken bunu göz önünde bulundurmak isteyebilir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri