Elon Musk'tan Neuralink açıklaması: İlk kez bir insana takıldı!

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Musk, ilk kez bir insana beyin çipinin yerleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 30.01.2024 07:59 GÜNCELLEME 30.01.2024 16:39
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilk kez bir insana Neuralink tarafından implant yapıldığını aktardı.

İyileşme sürecinin iyi gittiğini belirten Musk, ilk sonuçların "umut verici" olduğunu ifade etti.

İLK NEURALİNK ÜRÜNÜ: TELEPATİ 

Musk, ilk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu belirterek, sadece düşünerek telefon veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen her cihazın kontrolünü sağladığını anlattı.

İlk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağını kaydeden Musk, "Stephen Hawking'in hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Hedef bu" dedi.

İNSAN DENEYLERİ İÇİN GEÇEN YIL ONAY ALMIŞTI 

Neuralink, Mayıs 2023'te beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesine başlanması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay alındığını açıklamıştı.

Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı kaydedilmişti.

Musk ve bir grup mühendis tarafından 2016'da kurulan Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Cesur 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye davet edin bilgileri belki transfer eder muska
    Cevapla
  • Elif 2 ay önce Şikayet Et
    Bu çiplerle insanların inanclarını düşüncelerini yönlendirebilecek, sadece kendisinin bildiği sırları ,yaşantısı ,ailesi,çocukluğu geçmişi,sifreleri vs.aklınıza gelen her şeyi elde edebilecekler.hedef engellileri iyileştirmek filan değil .hikaye bunlar. asıl hedef itaatkar modern köleler.
    Cevapla
  • Doktor 2 ay önce Şikayet Et
    Zombi
    Cevapla
  • Oduncu 2 ay önce Şikayet Et
    Hedef sadece iyilik olamaz bence. Korona da bilimsel araştırma diye başlamıştı. ASELSAN falan yaparsa okey. Ama Gevurlar yaparsa olmaz. Güvenilmez.
    Cevapla
  • Memoral 2 ay önce Şikayet Et
    Niye bu kadar bozuldunuz eczanelere gidin yabancı marka ilaçlara toplayın o zaman koronada herkes biontech sırasına girdi, Allah müsade ettikten sonra adamlar aspirin ile sana zarar verebilir.. eğer yabancı ülke mallarından şüpheleniyorsanız önce kola içmeyin çocuklarınızı okutun ve bilim adamı yapın inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı