Eski yöneticilerden Elon Musk'a milyonlarca dolarlık dava!

Pazartesi günü açılan bir davaya göre, aralarında eski CEO Parag Agrawal'ın da bulunduğu dört eski üst düzey Twitter yöneticisi, Elon Musk'a toplam 128 milyon doların üzerinde ödenmemiş kıdem tazminatı için dava açtı.

Eski yöneticilerden Elon Musk'a milyonlarca dolarlık dava!
Eski yöneticilerden Elon Musk'a milyonlarca dolarlık dava!
GİRİŞ 05.03.2024 10:47 GÜNCELLEME 05.03.2024 11:23

San Francisco'daki federal mahkemede açılan dava, milyarderin Ekim 2022'de sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın almasının ve daha sonra adını X olarak değiştirmesinin ardından karşılaştığı bir dizi yasal zorluğun sonuncusu.

Diğer davacılar ise Twitter'ın eski finans müdürü Ned Segal, eski hukuk müdürü Vijaya Gadde ve eski genel danışmanı Sean Edgett.

Musk'ın Twitter'ın kontrolünü ele geçirmesinden sadece birkaç dakika sonra, eski yöneticiler kovulduklarını ve Musk'ın kendilerini yanlışlıkla görevi kötüye kullanmakla suçladığını ve şirketi satın alma teklifini geri çevirmeye çalıştığı için milyardere dava açtıktan sonra Twitter'dan çıkmaya zorladığını söylüyorlar.

MUSK KOVDUĞU KİŞİLERİN KIDEM TAZMİNATINI ÖDEMEDİ

Davaya göre Musk daha sonra yöneticilere Twitter'ı satın almadan önce yıllardır vaat edilen kıdem tazminatlarını vermedi. Davacılar, her birine bir yıllık maaş ve yüz binlerce hisse senedi opsiyonu borçlu olduklarını söylüyorlar.

Eski yöneticiler 39 sayfalık davada, "Bu Musk'ın oyun kitabı: diğer insanlara borçlu olduğu parayı elinde tutmak ve onları kendisine dava açmaya zorlamak" dedi.

X halihazırda Musk'ın satın almasından sonra işten çıkarılan alt kademe çalışanlarına en az 500 milyon dolar kıdem tazminatı borcu olduğunu iddia eden bir çift toplu dava ve benzer iddialarda bulunan altı eski üst düzey yönetici tarafından açılan üçüncü bir dava ile karşı karşıya. X yanlış yaptığını reddetti.

Şirket daha önce de eski halkla ilişkiler firmasına, ev sahiplerine, satıcılara ve danışmanlara ödeme yapmadığı için dava edilmişti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı