Dünya için bir tehdit olabilir! Elon Musk ve ABD istihbaratının gizli projesi ifşa oldu...

Elon Musk'ın şirketi olan SpaceX'in ABD istihbarat teşkilatı için casus uydu ağı kurduğu ve bu çalışmalara yatırım amacıyla 2021 yılında 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme imzalandığı iddia edildi.

Dünya için bir tehdit olabilir! Elon Musk ve ABD istihbaratının gizli projesi ifşa oldu...
Dünya için bir tehdit olabilir! Elon Musk ve ABD istihbaratının gizli projesi ifşa oldu...
GİRİŞ 17.03.2024 20:25 GÜNCELLEME 17.03.2024 20:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Program hakkında bilgi sahibi beş kaynak, SpaceX'in bir ABD istihbarat ajansıyla gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ inşa ettiğini ve bunun milyarder girişimci Elon Musk'ın uzay şirketi ile ulusal güvenlik kurumları arasındaki bağların derinleştiğini gösterdiğini söyledi.

2021 YILINDA 1,8 MİLYAR DOLARLIK SÖZLEŞME İMZALANMIŞ

Kaynaklar, ağın SpaceX'in Starshield iş birimi tarafından, casus uyduları yöneten bir istihbarat kurumu olan Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 2021 yılında imzalanan 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında inşa edildiğini söyledi.

Planlar, SpaceX'in ABD istihbarat ve askeri projelerine katılımının boyutunu gösteriyor ve Pentagon'un kara kuvvetlerini desteklemeyi amaçlayan geniş, alçak Dünya yörüngeli uydu sistemlerine daha derin bir yatırım yaptığını gösteriyor.

Kaynaklar, başarılı olması halinde programın ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etme yeteneğini önemli ölçüde geliştireceğini söyledi.

"DÜNYANIN BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜ EN YETENEKLİ SİSTEMİNİ GELİŞTİRİYOR"

Bir sözcü, "Ulusal Keşif Ofisi, dünyanın bugüne kadar gördüğü en yetenekli, çeşitli ve esnek uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştiriyor" dedi.

Kaynaklar, uyduların yerdeki hedefleri izleyebileceğini ve bu verileri ABD istihbarat ve askeri yetkilileriyle paylaşabileceğini söyledi.

Kaynaklar, prensipte bunun ABD hükümetinin dünyanın hemen her yerinde yerdeki faaliyetlerin sürekli görüntülerini hızlı bir şekilde yakalamasını sağlayarak istihbarat ve askeri operasyonlara yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

FALCON 9 ROKETLERİYLE BİR DÜZİNE PROTOTİP GÖNDERİLMİŞ

Kaynaklardan üçü, 2020'den bu yana SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle diğer uyduların yanı sıra yaklaşık bir düzine prototipin fırlatıldığını söyledi.

ABD hükümetinin yörüngedeki nesnelere ilişkin bir veri tabanı, ne şirketin ne de hükümetin şimdiye kadar kabul etmediği birkaç SpaceX görevinin uyduları konuşlandırdığını gösteriyor.

İki kaynak bunların Starshield ağının prototipleri olduğunu doğruladı.

STARSHİELD AĞI HAKKINDA

Tüm kaynaklar, ABD hükümetinin programını tartışmaya yetkili olmadıkları için isimlerinin gizli kalmasını istediler.

Planlanan Starshield ağı, SpaceX'in tüketicilere, şirketlere ve devlet kurumlarına neredeyse küresel internet sağlamak için uzayda yaklaşık 5.500 uydusu bulunan ve giderek büyüyen ticari geniş bant takımyıldızı Starlink'ten ayrıdır.

Starshield, sofistike uzay güçlerinden gelebilecek saldırılara karşı daha dayanıklı olmayı hedefliyor.

İki kaynak, ağın aynı zamanda ABD hükümetinin uzaktan algılama yeteneklerini büyük ölçüde genişletmeyi amaçladığını ve görüntüleme sensörlerine sahip büyük uyduların yanı sıra görüntüleme verilerini ve diğer iletişimleri uydular arası lazerler kullanarak ağ üzerinden geçiren daha fazla sayıda röle uydusundan oluşacağını söyledi.

KAYNAK: REUTERS | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Siz öncelikle kendi ülkenizde huzuru sağlayın.yakında bölünüp paylaşacaksınız.Yahudinin oyuncağı olmuşsunuz.insanlığın zararına bütün icatlarınız.Allah ıslah etsin amin
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM şeytanların yanımızda bulunmasından, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların şerrinden, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizlere musallat olmalarından korkar, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizi cehenneme sürüklemelerinden, SANA SIĞINIRIZ.
    Cevapla
  • Arif¹ 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsini indirirler sıkılmayın.casus a bir casus olur biter.
    Cevapla
  • Cskn 1 ay önce Şikayet Et
    Dagların 100 metre altına stratejik barajlar,fabrikalar,yaşam alanları,üsler kurulmalı.
    Cevapla
  • Alpagu 1453 1 ay önce Şikayet Et
    "Tüm dünya Devlet ve insanları" Uzaya hâkim olan dünyanın istihbarat ve diğer bilgilerine sahip olur "diye inanır, çalışır ve başarır... bizim örümcek kafalı, bağnaz, sapkın düşkünü, terörist ve emperyalist sevici zillet takımı cahapesler" Ay'da ne işimiz var"diye ortalıkta dolaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
AK Parti'de reform adımları