Uzaydaki Starlink uydu sayısı devasa miktara ulaşıyor!

SpaceX, kendi uydu internet ağı olan Starlink’i genişletme çabası içinde, 23 yeni uydusunu başarıyla uzaya fırlattı. Bu, dünya çapında daha hızlı ve güvenilir internet bağlantısı sağlama hedefine doğru önemli bir ilerleme olarak görülüyor.

Uzaydaki Starlink uydu sayısı devasa miktara ulaşıyor!
Uzaydaki Starlink uydu sayısı devasa miktara ulaşıyor!
GİRİŞ 18.04.2024 17:13 GÜNCELLEME 18.04.2024 17:13

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni Starlink uydularını fırlatmaya devam ediyor.

SpaceX, Starlink uydularını taşıyan Falcon 9 roketini, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden alçak yörüngeye fırlattı.

Falcon 9 roketinin ilk kademesi, fırlatmanın ardından Atlantik Okyanusu'ndaki "Just Read the Instructions " platformuna iniş yaptı.

UYDULAR YÖRÜNGEYE BAŞARIYLA ULAŞTI

SpaceX'in sosyal medya platformu X hesabında yaptığı paylaşıma göre, Starlink projesi kapsamında Falcon 9'un taşıdığı 23 uydu yörüngeye yerleştirildi.

Söz konusu fırlatma görevi, SpaceX'in 2024'te gerçekleştirdiği 27'nci görev olarak kayıtlara geçti.

TOPLAM UYDU SAYISI 6 BİNE YAKLAŞTI

SpaceX'in alçak dünya yörüngesindeki Starlink uydu sayısı 5 bin 700'e ulaşmış durumda.

SpaceX'in hâlihazırda 12 bin Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirme izni var. Şirket, buna ek olarak 30 bin uydunun daha onaylanması için başvuruda bulundu.

KAYNAK: AA | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu