Elon Musk açıkladı! X'te bunları yapmak artık ücretli...

Elon Musk, botlarla mücadele etmek için yeni X kullanıcılarından paylaşım yapabilmeleri için ücret almayı planlıyor. Buna göre yeni kayıt olan kullanıcılar ilk üç ay içerisinde gönderi yapamayacak.

GİRİŞ 16.04.2024 12:00 GÜNCELLEME 16.04.2024 12:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elon Musk, yeni X kullanıcılarından sosyal ağda paylaşım yapabilmelerini sağlamak ve bot sorununu engellemek için küçük bir ücret talep etmeyi planlıyor.

Musk, X'in web sitesindeki değişiklikler hakkında paylaşım yapan bir X hesabına verdiği yanıtta, yeni hesaplardan küçük bir ücret talep etmenin "botların saldırısını" durdurmanın "tek yolu" olduğunu söyledi.

CAPTCHA gibi araçlara atıfta bulunan Musk, "Mevcut yapay zeka (ve trol çiftlikleri) 'bot musun' sorusunu kolaylıkla geçebilir" dedi.

HESAP AÇTIKTAN ÜÇ AY SONRA ÜCRETSİZ GÖNDERİ YAPABİLECEKLER

Musk daha sonra başka bir kullanıcıya yanıt verirken, yeni hesapların oluşturulduktan üç ay sonra ücret ödemeden gönderi yapabileceklerini ekledi.

Sosyal platformla ilgili pek çok duyuruda olduğu gibi, bu politikanın ne zaman geçerli olacağı ve yeni kullanıcıların hangi ücretleri ödemek zorunda kalabileceği konusunda şu anda hiçbir ayrıntı yok.

Geçtiğimiz Ekim ayında X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de doğrulanmamış yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar ücret almaya başladı. Bu bölgelerden platforma kaydolan yeni ücretsiz kullanıcılar gönderileri okuyabiliyor ancak onlarla etkileşime giremiyordu.

ŞİRKET BOT SORUNUNU ÇÖZMEYE KARARLI

İçerik göndermek, gönderileri beğenmek, yeniden göndermek, yanıtlamak, yer imlerine eklemek ve alıntı yapmak için ücret ödemeleri gerekiyordu. Musk diğer bölgelere de benzer bir ücret uygulayabilir.

Bu ayın başlarında X, platformun spam hesapları büyük ölçüde temizlemeye başladığını söylemiş ve kullanıcıları takipçi sayılarının etkilenebileceği konusunda uyarmıştı. Bununla birlikte, yeni kullanıcılardan ücret alma planıyla sosyal medya şirketi bot sorununu daha iyi çözmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    kapatın hesaplarınızı. bu şımarık zibidi kendine gelsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza