Apple'ın gizli hamlesi: DarinAI'ı satın aldı!

Teknoloji şirketi Apple, Kanada merkezli yapay zekâ şirketi DarwinAI’ı bünyesine kattı.

Apple'ın gizli hamlesi: DarinAI'ı satın aldı!
Apple'ın gizli hamlesi: DarinAI'ı satın aldı!
GİRİŞ 15.03.2024 20:05 GÜNCELLEME 15.03.2024 20:05

Apple, yapay zeka alanında büyük atılımlar yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda şirket, Kanada menşeli bir yapay zekâ şirketi olan DarwinAI’ı satın aldı. 

Bloomberg yazarı Mark Gurman’ın haberine göre, DarwinAI’ın teknolojik altyapısı, Apple’a yapay zeka sistemlerini daha küçük ve daha hızlı hale getirme yeteneği sağlayacak.

Şirketin ürünleri, imalat süreçlerinde bileşenlerin görsel olarak incelenmesinden, yapay zeka sistemlerinin boyutlarının küçültülmesine kadar çeşitli endüstrilere hizmet veriyor.

Bu teknolojik yeniliklerin, Apple’ın cihazlarda çalışan yapay zeka odaklı yaklaşımına da büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var