Çin, resmi olarak 5G'ye geçen ilk ülke oldu!

Ülkenin üç büyük mobil ağ operatöründen biri olan China Mobile, dünyanın en büyük ticari 5G-A ağını kurma planlarının bir parçası olarak beşinci nesil ileri teknolojiyi kullanacak ilk 100 Çin şehrinin listesini açıkladı.

Çin, resmi olarak 5G'ye geçen ilk ülke oldu!
Çin, resmi olarak 5G'ye geçen ilk ülke oldu!
GİRİŞ 30.03.2024 14:52 GÜNCELLEME 30.03.2024 14:52

Pekin merkezli firmanın dün yaptığı açıklamaya göre China Mobile, 5G-A'yı yıl sonuna kadar ülkedeki 300'den fazla şehre yaymayı planlıyor.

5.5G olarak da bilinen 5G-A, 5G ve 6G arasındaki ara aşamadır. Daha yüksek iletim hızları, daha kısa gecikmeler, daha fazla bağlantı yoğunluğu, daha büyük ağ kapasitesi ve 5G'den daha iyi ağ güvenliği sunar.

Genel Müdür Yardımcısı Gao Tongqing, China Mobile'ın ayrıca cihaz üreticileri ve çip tedarikçileriyle el ele vererek ürünlerin teknolojik olarak yükseltilmesini teşvik edeceğini söyledi.

5G-A endüstriyel ekosisteminin gelişimini desteklemek için China Mobile, 5G-A inovasyonu ve çıplak gözle üç boyutlu teknoloji konusunda endüstriyel ortaklarla işbirliği yaptı.

İçerik uygulaması ve teknoloji platformlarında çeşitli araştırma ve geliştirme başarılarıyla telefon, tablet, araba ekranı, dizüstü bilgisayar ve monitör ürünlerini piyasaya sürdüler.

20 MİLYONDAN FAZLA KULLANICIYA ULAŞACAĞI YENİ BİR AĞ KURACAK

China Mobile, 5G-A cihazlarının yaygınlaşmasını hızlandırmak için tedarik zinciri ortaklarının bu yılın sonuna kadar 20 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmak üzere 20'den fazla 5G-A cihaz modelini piyasaya sürmelerine yardımcı olmayı planlıyor.

China Mobile Mobil Planlama ve İnşaat Genel Müdürü Li Qiang, geçen ay 2024 Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı açıklamada, bu yılın 5G-A teknolojisinin ticarileştirilmesi için ilk yıl olduğunu söyledi.

Şirketin 5G-A iş modeli oluşturmak için ortaklarıyla birlikte çalışacağını ve 2026 yılı sonuna kadar teknolojiyi tamamen ticarileştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın son verilerine göre Çin, geçen yılın sonu itibariyle yaklaşık 3,4 milyon 5G baz istasyonuna ve 805 milyon 5G akıllı telefon kullanıcısına sahipti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu