Nihat Hatipoğlu: Allah Baba demek küfürdür

Nihat Hatipoğlu katıldığı bir televizyon programında toplumda sıklıkla kullanılan 'Allah Baba' sözüne açıklık getirdi.

Nihat Hatipoğlu: Allah Baba demek küfürdür
Nihat Hatipoğlu: Allah Baba demek küfürdür
GİRİŞ 16.01.2013 10:41 GÜNCELLEME 16.01.2013 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaptığı dini programlar ve katıldığı sohbetlerdeki konuşmalarıyla birçok kesimin gönlünü fetheden ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, katıldığı bir programda tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

BU DİNİN PEYGAMBERİ HZ. MUHAMMED'DİR

Bazen televizyon programlarını izlerken donakaldığını ifade eden Hatipoğlu, "Çok açık bir örnek vereyim. Yıllardır Mevlana anlatılıyor. Ben son dönemlerde bundan rahatsız olmaya başladım. Bu dinin peygamberi Mevlana değil, Hz  Muhammed'dir. Bu dinin kitabı Mesnevi değil, Kur'an-ı Kerim'dir. Öyle bir Mevlana ortaya konuluyor ki; her doğru, yanlış sözün altına Mevlana yazıyorsunuz, kurtarıyorsunuz işi. Böyle bir şey olamaz. Mevlana baştacımızıdır. Binlerce alim çıkmış, Mevlana da onların içindeki güzel bir insan. Ama her şeyin başı, her referans Mevlana olamaz. Referans Hz Muhammed'dir. Mevlana'dan yola çık, dini tahrip et, Mevlana'dan yola çık namazsız, Peygamber'siz, Kuran'sız bir din anlat, Kuran'ı tahrip et" şeklinde konuştu.

"ALLAH BABA" KELİMESİ KÜFÜRDÜR

Allah'ı anlatırken 'Allah Baba' sözünün kullanılmasının son derece yanlış olduğunu belirten Nihat Hatipoğlu şöyle devam etti: "Televizyon'da kaç kere şahit oldum. Biri Mevlana'yı anlatıyor. 'Allah baba' diyor. Ne Allah Babası yahu? Allah diyor ki; 'De ki; Allah birdir, Sameddir, kimse onu doğurmadı, kimseden doğrulmadı.' Allah ben buyum diyor, ama ötekisi Allah'ı anlatırken 'Allah Baba' diyor.

Sen Hristiyan teolojisini bu ülkede anlatamazsın. Çünkü 'Allah Baba' kelimesi küfürdür. Bir müslüman bunu söylediğinde anında Allah ile bütün irtibatı kesilir. O kişi bunu ilahiyat adına yapıyor, din adına yapıyor. Onun için izlerken donakalıyorsunuz. Bunu konuşmak da konuşturmak da tehlikeli, bu işin vebal tarafı vardır. Onun için din adamı, İlahiyatçı Allah'ın dinine, merhamete, sevgiye, ittifaka ve şerefe çağırmalı. Ama hareket noktası Kur'an ve Hz Peygamber olmalıdır. Gerisi olduğu zaman fitneye yol açar."

YORUMLAR 4
  • MEHMET ÇETİN KONDU 11 yıl önce Şikayet Et
    ve daha neler neler küfre giriyor!!!. efendimiz sav, sabah kalkacaklar müslüman gece yatacaklar kafir. hadisi şerifinde belirtmiş zaten. haşa yukarıda ALLAH var lafı da çok tehlikeli. tabi biz fetva makamı değiliz ama ALLAH mekandan münezzehtir. ona mekan göstermek de ona karşı gelmektir.
    Cevapla
  • kerem yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    hocam ALLAH razı olsun. son zamanlarda benimde dikkatimi çeken bir durum bu. kadın çıkıyor televizyona namaz yok,din diyanet yok sadece hoşgörüden bahsedip hz. mevlana'yı da buna alet etmeye çalışarak bir din profili çıkarıyor. sema gösterileri birer dans gösterisi gibi lokanta açılışlarında bile sergileniyor. kendilerince bizim kalbimiz temiz diyerek namazsız,oruçsuz,zekatsız bir din muhasebesi yapıyorlar. oysa ölçü sizinde dediğiniz gibi bellidir. kur'an ve hz. peygamber'in s.a.v. sünneti..
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun hocam. hasret kaldık doğru konuşan hocalara!
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    o söylüyorsa doğrudur.... en azından ondan daha doğru konuşanını görmedim henüz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..