Şehrin stresini Boğaz Turu’nda atıyor

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak, tatlı bir huzur almak isteyen ilçe sakinleri için ücretsiz boğaz turları düzenliyor.

Şehrin stresini Boğaz Turu’nda atıyor
Şehrin stresini Boğaz Turu’nda atıyor
GİRİŞ 05.05.2017 16:15 GÜNCELLEME 05.05.2017 16:15

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak, şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve tatlı bir huzur almak isteyen ilçe sakinleri için ücretsiz boğaz turları düzenliyor.  Katılımın yüksek olduğu turlarda vatandaşlar, belediyenin ikramı olan simit ve çaylarla Boğazın keyfini çıkarıyor.

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde, sıcakların kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde ilçe sakinlerini İstanbul Boğazı’nın serin sularında tekne turuna götürüyor. Katılımın ücretsiz olduğu tekne turunda ilçe sakinleri İstanbul’un eşsiz güzelliklerini denizden görme imkânı yakalıyor. Başakşehirlilerin komşu ve aileleri ile katıldığı turda, Boğaziçi’nin güzelliklerine belediyenin ikramı olan tavşan kanı çaylar ve gevrek simitler eşlik ediyor.

Boğaz turunda, Başakşehirlilere ulaşım hizmeti de ücretsiz olarak sağlanıyor. Belirlenen noktalardan otobüslerle alınan vatandaşlar Eminönü’ndeki teknelerle boğaza açılıyor. Katılımın yüksek olduğu turlarda vatandaşlar İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasında belediyenin ikramı olan simit ve çayları ile kahvaltılarını yapıyor.

İki saat süren Boğaz turunda profesyonel rehberler Avrupa ve Anadolu yakasının tarihi ve turistik mekânlarını katılımcılara hikâyeleri ile birlikte anlatıyor. Katılımcılar balık ekmek ve içecekten oluşan öğle yemeğini İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliklerine karşı yiyor. Çoğu ilk defa İstanbul boğazının denizden gören Başakşehirliler bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Dönüşte ise yine otobüslerle katılımcılar mahallelerine bırakılıyor.

Ramazan ayına kadar Cuma günü hariç hafta içi her gün düzenlenen turlar Ramazan ayından sonra da belirlenen periyotlarla devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu