Mutfaktaki gider kokusu nasıl önlenir? Lavabodaki kötü kokuları giderin!

Mutfaktaki giderlerden tarifi mümkün olmayacak derecede gelen ağır ve kötü kokular mutfakta vakit geçiren pek çok kişinin sıklıkla karşılaştığı problemlerin başında gelir. Ancak, mutfak lavabonuzdan gelen kokuları giderebilmek için hem doğal hem de etkili yöntemler bulunuyor. Peki, mutfaktaki gider kokusu nasıl önlenir?

Mutfaktaki gider kokusu nasıl önlenir? Lavabodaki kötü kokuları giderin!
Mutfaktaki gider kokusu nasıl önlenir? Lavabodaki kötü kokuları giderin!
GİRİŞ 22.05.2018 15:39 GÜNCELLEME 10.11.2018 12:47

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen mutfakta vakit geçiren kişiler, zaman zaman mutfak giderinden gelen dayanılmaz keskin kokulardan muzdariptir. Hemen herkesin karşılaştığı ortak bir problem olan mutfak lavabosundan gelen ağır ve kötü kokuların oluşum göstermesinde; lavabodan aşağı dökülen yağların borularda donması, yiyecek artıkları, yahut tesisat sorunlar gibi pek çok çeşitli neden etkendir. Pek çok kişi mutfak giderinde meydana gelen kötü kokuları giderebilmek veya her an oluşabilecek kötü kokulara karşı önlem geliştirebilmek amacıyla birebir etki göstererek kokuyu tamamen yok edecek yöntemlere başvurur. Öte yandan, lavabodaki kötü kokuları etkili bir şekilde gidermenin yanı kimyasal maddelerden uzak bir şekilde, tamamen doğal yöntemleri kullanarak önlemek ister. Biz de mutfaktaki gider temizliği için kullanabileceğiniz, tam da aradığınız şekilde hem doğal hem de etkili yöntemleri size özel araştırdık. İşte, mutfakta lavabosu temizlemenin ve mutfak giderindeki kötü kokuları önlemenin yöntemleri...

MUTFAKTAKİ GİDER KOKUSU NASIL ÖNLENİR? İŞTE, MUTFAK LAVABOSUNDAKİ KÖTÜ KOKULARI ÖNLEMENİN YÖNTEMLERİ...

1)Karbonat-Limon Suyu Karışımı

1 su bardağı kadar ısınmış limon suyunun içine 1 su bardağı kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın. Köpük haline gelince lavabodan aşağı dökün ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Ardından ılık su ile lavaboyu temizleyin. Bu karışım biriken yağları temizleyecektir. Bu yöntemi haftada 1 ya da 2 kez uygulayabilirsiniz.

karbonat

2)Karbonat-Sirke Karışımı

Bir fincan karbonatla iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Bu işlem bir köpürmeye neden olacaktır. Bu köpürmeyi geçene kadar bekleyin ve ardından üzerine sıcak su dökün.

karbonat

3)Kahve Telvesi-Sıcak Su Karışımı

Kahvenizi içmenizin ardından telvesini lavaboya boşaltın ve sonrasında telveler gidinceye dek üzerine sıcak su dökün. Kahve telvesi yağların çözünmesini sağlayarak kokuyu da önleyecektir.

kahve telvesi

4)Buz Küpleri-Tuz ve Limon Kabuğu

Birkaç buz küpünü ve bir avuç tuzu öğütücüye dökün. Buz öğütücüdeki yemek kalıntılarından kurtulmanızı sağlarken tuz kenar bölgelerdeki temizleyecektir. Güzel koku vermesi için birkaç limon kabuğu atmayı da unutmayın.

limon

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi