Aref herkesi kandırdı mı? Aref'in doktoru konuştu, 2-3 gün içinde...

Ünlü illüzyonist Aref, gösteride kullandığı kobra yılanı tarafından sokulmuş ve tedavi için Mısır'a gönderilmişti. Mısır'da tedavisi devam eden ve panzehir alan Aref'in vücudunda kısmi felçler olduğu son durumda söyleniyordu. Ancak bunun üzerinde şok eden bir iddia ortaya atıldı. Aref herkesi kandırdı mı, yılan sokması da bir gösteri mi?

Aref herkesi kandırdı mı? Aref'in doktoru konuştu, 2-3 gün içinde...
Aref herkesi kandırdı mı? Aref'in doktoru konuştu, 2-3 gün içinde...
GİRİŞ 20.07.2018 13:43 GÜNCELLEME 20.07.2018 13:43
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olarak Türkiye'de tanınan bir isim haline gelen Aref Ghafouri, geçtiğimiz gün kobra yılanı sokması sonucu zehirlenme tehlikesi ile hastaneye kaldırılmıştı. Yaşaması için saatleri olduğu söylenen Aref için panzehir arayışına çıkılmış ve bu panzehir Mısır'da bulunmuştu. Vize krizi sonrasında Mısır'a gönderilen Aref'in vücudunda zehrin etkisi ile kısmi felçlerin olduğu ancak sağlık durumunun iyiye gittiği bildirilmişti. Bu haberler üzerinde herkesi şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. Epikriz raporuna göre; Aref'in olayı büyüttüğü ve ‘arı sokması’ kadar risk altında olduğu belirtildi. Peki, Aref herkesi kandırdı mı? Bizzat hasta yatağından görüntüler veren Aref'in son durumu nasıl? İşte, Aref Ghafouri hakkında çıkan son haberler...

 

MISIR'A GETİRİLMESEYDİ ÖLEBİLİRDİ

Kobra yılanı sokması sonucu 16 Temmuz günü Mısır'a gönderilen Aref Ghafouri Kahire’deki Kasr en-Nil Hastanesi’nde tedaviye alındı. Şuana kadar 20 tüp panzehir verildiğini bildiren doktoru, sağlık durumunun iyiye gittiğini ve 4 tüp daha serum verileceğini söyledi. Kobra yılanı sokması sonucunda vücudunda bazı deformasyonlar olan Aref'in el, kol, yüz bölgesinde uyuşuklar devam ederken hala ayağa kalkıp yürümekte güçlük çekiyor. 

Aref’in tedavisini takip eden Mısırlı yılan ve panzehir uzmanı Dr. Muhammed Şibli, illüzyonisti ısıran yılanın Mısır kobrası (Egyptian Cobra) olduğunu söyledi. Bu yılan türünün Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşadığını, dünyadaki en tehlikeli 10 yılandan biri olduğunu belirten Dr. Şibli, "Bu tür yılanların ısırığının tahribatı, vücudun direnci, zerk edilen zehrin miktarı ve diğer etkenlerle doğrudan bağlantılı. Zehri son derece öldürücüdür. İnsanı ne kadar sürede öldüreceği konusunda bir zaman belirlemek zor. Ancak tedavisi yapılmadığı takdirde ölüm kaçınılmazdır" dedi.

AREF HERKESİ KANDIRDI MI?

Aref'in bir şov içinde olduğunu dile getiren Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede'nin konuya ilişkin "Aref’i Sokan Kobra Yılanı Zehirli Değil miydi Yoksa?" yazısı şu şekilde;

"Senelerdir adını duymadığımız bir genç vardı. Aref isimli bir illüzyonist. Acun’un yarışma programlarından ünlenmiş garip davranışları olan biri. Seneler sonra karşımıza ‘Kobra yılanı soktu’ haberiyle çıktı.

Dendi ki, iki saat içinde Mısır’a gidip o panzehiri alamazsa ölecek. Ve de Mısır vize vermiyor. Yani gencecik adam gözlerimizin önünde ölüp gidecek. Derken Sağlık Bakanlığı ambulans uçakla genç şovmeni Mısır’a yolladı.

O havadayken, Aref’in epikriz raporu yansıdı basına. "... nörolojik muayenesinde olağandır. Duyu motor defisit bulunmamaktadır. Kraniyal muayene olağandır. Patolojik refleks yoktur. Hastanın ön kolu atele alıp lezyon bölgesi işaretlenmiş olup..." Türkçesi; sinirsel sistemi etkileyen bir durum yoktur. Duyu motorlarda zayıflık yoktur. Isırık olan bölge tedavi altına alınmıştır. Yani ‘arı sokması’ kadar risk altında Aref.

Anlayacağınız bu genç illüzyonist işi büyütmüş ve bir sahne dolusu adamı değil, aralarında devletin de olduğu bir ülke dolusu insanı kandırmış durumda bu defa.
Ayrıca sahiden de, ısırdığında öldürme riski olan bir yılanla gösteri yapabileceğine inanan olmuş muydu?"

Aref Ghafouri kimdir, kaç yaşındadır? Aref'in sağlık durumu nasıl?

"AREF'İ ISIRAN YILAN KOBRA DEĞİL"

Aref'in durumunun abartıldığını ve onu ısıran yılanın bir kobra değil, yaranın da zehirsiz kuru bir ısırık olduğunu söyleyen diğer bir isim şarkıcı Onur Akay oldu. Aref'in durumuna ilişkin bir yazı kaleme alan ünlü şarkıcı Akay,  "Gösterilerinde kullandığı 'Kobra' cinsi yılanın ısırması ile gündeme gelen illüzyonist Aref Ghafouri, aslında yine akıl almaz bir sihirbazlık gösterisi ile karşımıza çıktı. Çok önemli bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre, Aref'i yılan ısırmış ama hem kobra cinsi değil, hem de kuru ısırık." dedi.

MISIR'DA PANZEHİR VERİLMEDİ

İddialarına daha çarpıcı açıklamalar ile devam eden Onur Akay, Mısır'da sadece gözetim altında tutulduğunu ve panzehir verilmediğini ifade etti. Akay, Aref'in tedavi sürecine ilişkin sözlerini şu şekilde devam ettirdi;

 "24 tüp panzehir uygulanacağı ve 6 tüp uygulandığı, doktorların dediğine göre ise şu ana kadar yaşaması mucize çünkü panzehirin ilk 6 saat içinde uygulanması gerekiyormuş. Şu an vücudundaki bazı bölgelerde kısmi felç gözüküyor. Tedavinin sonunda geçmesini umuyoruz." şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile ilgili edindiğim bilgi ise daha vahim. Mısır'daki doktorlar sağlık durumunun iyi olduğunu görünce sadece gözlemlemekle yetinmişler. Hem panzehir verilmemiş hem de Aref'in şu an hiçbir sağlık sorunu yok, durumu ilk hastaneye gittiği gün gibi çok iyi."

YORUMLAR 37
  • Selçuk 5 yıl önce Şikayet Et
    gezgin'e: Anan seni doğuduğunda, %250 IQ felan mıydı da; memeyi görünce emme refleksi ve ardından gelen tokluk hissi ile uykuya daldın ve acıkınca meme geleceğini bilerek mi ağladın? Arı, altıgen yapıdaki kovan iç tasarımını, diğer bir yandan, kedi, daha ilk çişi ya da kakasını yaptığında, yanında bir başka kedi dahi yokken; önce eşeleyip sonra tuvaletini yapıp, sonra üstünü örtmeyi, dahası bir çok hayvan, gıdadan zehirlendiğini anladığında, yemesi gereken otu doğada bulup yemeyi, kimi zaman bu sayede kusarak, yediği zehirliden kutulmayı ya da yediği faydalı sayesinde zararlıyı sindirirken nötür edecek hale getirmeyi, sen gibi IQ %250'lu diye mi yapıyor?. İçgüdü denilen bir şey var. Cahil
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    lan adamın yüzüğü bile parmağından çıkarılmamış. Kalkmış olay ciddi diyorlar.
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    normalde bu tip şeyler reklamdır. bedavaya en iyi reklam bu sekilde yapılır ama 2018 gibi bir dönemde bunlar artık iş görmüyor. ama insallah yılan soktuysa iyileşir. degilde reklamsa bi cacık çıkmaz yanlış yöntem.
    Cevapla
  • bursalı vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu olayın üstüne sağlık bakanlığı gitsin doğruyu açıklasın.gereken de yapılsın,iran ülkesi ne halde bu adi benim ülkemde bizi kekliyor.cin olmadan adam carpma denir buna
    Cevapla
  • Abdülhamid 5 yıl önce Şikayet Et
    yalan ise hakkında dava açılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadından 8 yaşındaki kızı için çirkin ifadeler! Canlı yayında gözaltına alındı
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri