Şanlıurfa'da örnek karar: Hayvan pazarında el sıkışarak anlaşmak yasaklandı

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde bir mahalle ve 6 bina karantinaya alınırken, 5 binada ise karantina uygulaması kaldırıldı. Hayvan pazarının da açılmasına karar veren İl Hıfzıssıhha Kurulu, müşteri ile satıcının geleneksel yollarla uyguladığı el sıkışma metodunu yasakladı.

Şanlıurfa'da örnek karar: Hayvan pazarında el sıkışarak anlaşmak yasaklandı
Şanlıurfa'da örnek karar: Hayvan pazarında el sıkışarak anlaşmak yasaklandı
GİRİŞ 01.06.2020 19:11 GÜNCELLEME 01.06.2020 19:11

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs salgınıyla ilgili yeni karantina kararları aldı. Alınan kararlar doğrultusunda korona virüs tespit edilen Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde 2’şer bina, Birecik ve Viranşehir’de ise birer bina olmak üzere toplam 6 bina ile Bozova ilçesine bağlı Kırağılı kırsal mahallesinde 14 günlük karantina uygulaması başlatıldı. Siverek ve Viranşehir ilçelerinde 2’şer bina ile Eyyübiye ilçesinde bir binada ise karantina uygulamasının kaldırılmasına karar verildi.

TOKALAŞARAK PAZARLIK OLMAYACAK

Bugün itibarıyla açılan hayvan pazarında hayvan satıcısı ile alıcı arasında el sıkışarak anlaşmaya varılması da yasaklandı. Pazarlıklar, geleneksel olarak el sıkışma metoduyla yapılamayacak. Girişlerde el dezenfektanı ile ateş ölçer cihazın bulundurulmasına karar verildi. Maske kullanmanın zorunlu olduğu pazarda sosyal mesafeye uyulma zorunluluğu olduğu, zabıta ve güvenlik görevlilerin de pazar içerisinde sürekli denetim yapacağı vurgulandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha