Ayetel Kürsi'nin Türkçe yazılışı ve Arapça okunuşu | Ayatel Kürsi meali...

Kuran-ı Kerim'de yer alan her ayet, insanlığa doğru yolu göstererek Allah'a yakınlaşmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı bütün ayetlerin ayrı bir ehemmiyeti bulunmaktadır. Bakara Suresinin 255. Ayetinde yer alan Ayetel Kürsi ise işlerin hayırlara ermesi, sıkıntı ve korkuların azalması için kalben inanarak sık sık okunması tavsiye edilir. İşte Ayetel Kürsi’nin meali ve Ayetel Kürsi okumanın faziletleri...

Ayetel Kürsi'nin Türkçe yazılışı ve Arapça okunuşu | Ayatel Kürsi meali...
Ayetel Kürsi'nin Türkçe yazılışı ve Arapça okunuşu | Ayatel Kürsi meali...
GİRİŞ 03.05.2021 12:12 GÜNCELLEME 03.05.2021 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim’in en faziletli ve kıymetli ayetlerinden olarak sıklıkla okunması tavsiye edilmektedir. Bakara Suresinin 255. Ayetlerinde yer alan Ayetel Kürsi, Medine’de nazil olmuştur. Ayete’l Kürsi’nin her durumda okunması başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) olmak üzere birçok alim tarafından tavsiye edilmektedir. Ayetel Kürsi’nin sıklıkla okunmasıyla ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hadisleri bulunmaktadır. Kuran-ı Kerim her ayet ve suresi farklı nedenlere bağlı olarak indirilmiştir. Ayetel Kürsi’nin vahiy edilmesinin nedeni ise müşriklerin Allah’ın varlığını ve birliğini reddetmeye devam etmesidir. 

Ayetel Kürsi Faziletleri

Kuran-ı Kerim’de yer alan her ayet farklı bir konuya açıklık getirerek insanlara doğru yolu göstermektedir. Ayetel Kürsi ise Allah’ın varlığını ve birliğine vurgu yaparak iman etmeyenlerin tövbeye gelmesi amacıyla indirilmiştir. İnsanların her başları sıkıştığında Ayetel Kürsi’yi okumasının nedeni Allah’ın merhametine ve kudretine sığınarak O’nun yüceliğini kabul etmeleridir. Ayetel Kürsi okumanın faziletleri:

- Sürekli olarak Ayetel Kürsi okuyan kişiye Allah, hayırlı ve güzel kapılar açar. İşleri rast gider. 

- Ayetel Kürsi’yi her gün okumayı alışkanlık haline getiren kişinin geçmiş günahları affedilir.

- Korkankişinin korkusunu alır, içini ferahlatır. 

- Yemeklerin daha bereketli olması için yemek pişirirken veya alışveriş yaparken Ayetel Kürsi okunması önerilir.

- Yeni bir işe başlarken işlerin rast gitmesi için Ayetel Kürsi okunması tavsiye edilir. 

- 170 defa Ayetel Kürsi okuyan kişinin istekleri gerçekleşir. 

- Her gün Ayetel Kürsi okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin parası bereketlenir, rızkı artar ve daha çok helal para nasip olur.

- 313 defa okuyan kişinin arzuları yerine getirilir. 

Hadislerle Ayetel Kürsi'nin Önemi

‘Bu ayet herhangi bir evde okunduğunda, şeytanlar o evi otuz gün süreyle terk ederler ve hiçbir büyücü erkek ve hiçbir kırk gece süreyle o eve giremez.’

‘Kim, Ayetü’l-Kürsi’yi her farz namazın peşinden okursa, cennete girmesine, ölümden başka hiçbir şey mâni olmaz (Ölünce cennete girer). Onu okumaya, ancak sıddık veya abid kişiler devam eder. Kim onu, yatağına girdiğinde okursa, Allah o kimseyi kendi canı, komşusu, komşusunun komşusu ve etrafındaki evler hususunda emin kılar.’

Paygamber Efendimiz (s.a.s) muhacirlerin sofasında bize vardı. Bir kişi sordu: “Ey Allah’ın Resulü! Kur’ân’ın hangi ayeti daha büyüktür?” Cenâb-ı Peygamber, Ayetü’l-Kürsî’yi okudu ve: “Bu en büyük ayettir” dedi.

Ayetel Kürsi

Ayetel Kürsi Arapçası

Ayetel Kürsi Okunuşu

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,
lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,
ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,
velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,
velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

Ayetel Kürsi Meali

Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

YORUMLAR 1
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bu tür yazıları yazarken biraz daha dikkatlı olunuz . Ayetel kürsü Bakara suresi 255.ayetidir. Yani tek ayetten oluşuyor iki değil bilgilerinize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer