Mermer lavabo nasıl temizlenir? Sararmış lavaboyu beyazlatma yöntemleri...

Çok fazla kullanılan ve çabucak kirlenen lavaboların mikrop saçıp hastalıklara neden olmaması için düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Özellikle birçok kişinin kullandığı lavabolar daha çabuk sararıp kirlenmektedir. Bundan dolayı lavaboların doğru yöntemlerle sıklıkla temizlenmesi önerilmektedir. Peki sararan lavabolar nasıl temizlenir?

Mermer lavabo nasıl temizlenir? Sararmış lavaboyu beyazlatma yöntemleri...
Mermer lavabo nasıl temizlenir? Sararmış lavaboyu beyazlatma yöntemleri...
GİRİŞ 26.03.2021 15:55 GÜNCELLEME 26.03.2021 15:55

Ev temizliğinde en çok kirlenen ve temizlemesi zor olan yerler en çok kullanılan lavabolardır. Ne kadar çok suya maruz kalsa da kireçli su, düzenli dezenfekte edilmemesinden kaynaklı olarak zaman içinde sararmaya ve kirlenmeye başlar. Lavaboların düzenli olarak dezenfekte edilmesi hem temizlik hem de sağlık bakımından çok önemlidir. Temizlenmeyen lavabolar zaman içinde mikrop yuvaları haline gelerek hastalıklara neden olurlar. Özellikle kalabalık ailelerde aynı lavaboyu çok fazla kişinin kullanması lavaboların daha çabuk kirlenmelerine neden olduğundan sıklıkla temizlenmesi tavsiye edilmektedir. 

 

 

LAVABOLAR NASIL TEMİZLENİR?

Lavabolardaki mikrop ve kirlerin temizlenmesi için güçlü temizleyicilere ihtiyaç vardır. Doğal yöntemlerle temizlense de en iyi sonucu alabilmek için biraz deterjan (sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu vb) ve sünger ya da fırça kullanılması gerekir. Kirlerin temizlenip dezenfekte olması için ilk olarak kaynar suyla yıkanması ardından çamaşır suyu gibi güçlü bir temizleyici ve süngerle temizlemeye başlanır. Süngerle lavabonun içi iyice çitilendikten sonra bol su ile durulanır. Bu işlemin haftada en az 3-4 kez yapılması önerilmektedir. 

 

 

Sararan duşakabin nasıl temizlenir? Sirke ile duşakabin temizliği...

LAVABODAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Temizlik yaparken kullanılan temizlik malzemelerinin yanında güçlü bir kir sökücü olarak diş macunu da görülmektedir. Diş macunu lavaboda meydana gelen siyah ve sarı lekelerin üzerine doğrudan uygulanarak süngerle çitileyip temizlenebilir. Lekelerin çıkarılmasını kolaylaştırmak için ise ilk olarak kaynar su dökülmesi önerilir. Böylece lekeler yumuşayarak daha çabuk temizlenmesi sağlanmaktadır. 

Lavaboların temizlenip dezenfekte olması için doğal ve etkili bir yöntem olan karbonat kullanılmaktadır. Sıcak su ve karbonat karıştırılarak doğrudan lekelerin üzerine uygulanması lekelerin kısa sürede temizlenmesinde etkili olduğu görülür. Beyazlatıcı bir etkiye sahip olan karbonat, çok fazla kullanıma bağlı olarak sararan lavaboların temizlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar