74 yaşındaki emekli öğretmen üniversiteyi birincilikle bitirdi

Antalya'da yaşayan 74 yaşındaki emekli öğretmen İsmet Saatçi 2011 yılında üniversite sınavına girerek Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü kazandı ve 2015 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı yüksek lisansını ise bu yıl tamamladı.

74 yaşındaki emekli öğretmen üniversiteyi birincilikle bitirdi
74 yaşındaki emekli öğretmen üniversiteyi birincilikle bitirdi
GİRİŞ 22.12.2020 09:23 GÜNCELLEME 22.12.2020 09:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya'da yaşayan 74 yaşındaki emekli öğretmen İsmet Saatçi  2011 yılında üniversite sınavına girip, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi arkeoloji bölümünü kazandı. Bölümü 2015 yılında birincilikle bitiren Saatçi, aynı yıl başladığı yüksek lisans eğitimini de bu yıl tamamladı. Bastonuyla girdiği sınıfta dersleri ön sırada takip eden Saatçi, “Toplumda bütün uğraşlar paraya endeksli olduğu için 'Bir getirisi olmayan uğraşa niye girdin' diye eleştirenler oldu" dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde ilkokul öğretmenliği yapan 2 çocuk babası İsmet Saatçi, 28 yıllık hizmetin ardından 1992 yılında son görev yeri olan Antalya'da emekli oldu. Oğlu matbaacı, kızı da kendisi gibi öğretmen olan Saatçi, 65 yaşında örgün bir kurumda öğrenim görme isteğiyle üniversite sınavına girdi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü 2011'de kazanan Saatçi, 2012 yılında da Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü’nü kazandı. 2015 yılında arkeoloji bölümünü birincilikle bitiren Saatçi, bir yıl sonra açık öğretimde okuduğu felsefe bölümünü de tamamlayarak diplomasını aldı.

Bastonuyla girdiği sınıfta dersleri en önden izledi

​Saatçi, 70 yaşında arkeoloji bölümünü birincilikle bitirmenin öz güveni ve ailesinin desteğiyle yüksek lisans sınavlarına girip, kazandı. Bastonuyla girdiği sınıfta en ön sırada derslerini takip eden Saatçi'yi, maddi getirisinin olmayacağı yönündeki olumsuz eleştiriler, yolundan vazgeçirmedi. Bu yıl yüksek lisans eğitimini tamamlayan Saatçi, sosyal bilimler alanında okumaya devam etmek istiyor.

Kendimi zenginleştirdim

Gerekli donanıma sahip olmadan üniversite eğitimi almakta zorlandığını söyleyen Saatçi "Öğretmenlikten emekli olduktan sonra 65 yaşında arkeoloji bölümünde okumaya başladım. Rutin hayata pek alışkın değilim, sürekli kendime meşguliyet icat ederim. Okumak istememin net olarak bir sebebi yok, ancak örgün bir kurumda öğrenim görme isteğiyle üniversite sınavına girdim. Bu eğitimlerin bana çok katkısı oldu, kendimi zenginleştirdim. Yaşamımın en mutlu anlarından bir kesit olarak görüyorum" dedi.

Sonuna kadar okumak istiyorum

Gençlerle birlikte okumanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Saatçi, “Okumaya başlayacağımda genelde olumlu tepkiler aldım, olumsuz tepki gösterenler de oldu. 'Bu yaşta bu kadar zahmete katlanılır mı' diyenler oldu. Uğraşların sonucu toplumumuzda hep paraya endeksli olduğu için 'Bir getirisi olmayan uğraşa niye girdin' diye eleştirenler oldu. Doktora veya akademik kariyer benim için fazla olur ama okumayı sonuna kadar sürmeyi istiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Mert hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    "İki günü aynı olan ziyandadır." -Hz. Muhammed aleyhisselam.. Hergunu rutine bağlamış, 20-40 sene kendine bişey katmayanlar bu haberden sonra utanır heralde, insan her zaman gelimeli, helal olsun amcama, her konuda dini laf sokuşturanlara gelince, namaz ve ibadet yanında bunları yapmak farzdir farz! İlim Çin'de de olsa gidip alacaksiniz bu emirdir, şehit kanından üstün tek kan vardır o da alim kanıdır, çünkü binlerce şehit olmayı şeref sayan insan yetiştirir. Biraz geniş bakın hayata, müslümanların geri kalmasının nedeni sadece namaz ve kur'an yeter sanmalari, oysa kendilerini bir yere kapatip sadece ibadet yapmak isteyenleri men etmiştir Resulallah sallahu aleyhi ve sellem
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah namaz ve diğer ibadetlerinide ifa ediyordur.
    Cevapla
  • garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Ben de 35 yaşından sonra bir fakülte daha bitirerek 3. Üniversite egitimimi tamamladım. Gönül ister ki hukuk tıp ve ilahiyat fakülteleri ni bitirerek tamam etmek. Ama çok zor herşey zamanında olacak. Kuşak farkı ile aynı amaç için aynı ortamda bulunmak zor.
    Cevapla
  • Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne ise yariyor bunlar, zaman kaybetmekten baska. Allahin dinini ögrenmeni ve uygulamani tavsiye ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu