Dağlardan toplayarak pekmez üretti! 2 çocuğunu böyle okuttu

Adana'da yaşayan 66 yaşındaki Sevgi Karakılçık yıllardır Toros Dağları'ndan topladığı iğdeli andız kozalaklarını andız pekmezine dönüştürüyor ve bunları satarak hayatını idame ettiriyor. Sevgi Karakılçık 2 çocuğunu da bu şekilde okutup meslek sahibi etti. Şimdilerde 2 öğretmen annesi olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Dağlardan toplayarak pekmez üretti! 2 çocuğunu böyle okuttu
Dağlardan toplayarak pekmez üretti! 2 çocuğunu böyle okuttu
GİRİŞ 21.12.2020 09:39 GÜNCELLEME 21.12.2020 09:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adana'da yaşayan 66 yaşındaki Sevgi Karakılçık ilk olarak yıllar önce eşiyle birlikte ormandan topladığı andız ağacı kozalaklarından pekmez üreterek satmaya başladı. Yıllarca tüm hayatını bu şekilde idame ettiren ve 2 çocuğunu da okutan Karakılçık geçtiğimiz yıl eşini kaybetmesiyle üretimine ara vermişti. Fakat gelen siparişlere dayanamayarak tekrar üretime başladı.

2 çocuğunu bu şekilde okuttu

Adana'nın Feke ilçesinde, torunlarıyla Toros Dağları’nın 500 rakımlı ormanlarından topladığı iğdeli andız ağacı kozalaklarını andız pekmezine dönüştüren Sevgi Karakılçık (66), siparişlere yetişemiyor. Yıllardır andız pekmezi ürettiğini belirten Karakılçık, “Öğretmen 2 çocuğum var, onları andız pekmezi satarak okuttum” dedi.



Siparişlere yetişemiyor

İlçeye bağlı Tokmanaklı Mahallesi’nde yaşayan Sevgi Karakılçık, yıllar önce eşiyle birlikte ormandan topladığı andız ağacı kozalaklarından pekmez üretmeye başladı. Geçen yıl eşinin hayatını kaybetmesiyle andız pekmezi üretimine ara veren Karakılçık, gelen siparişler üzerine yeniden üretime geçti. Torunlarıyla birlikte Toros Dağları’nın 500 metre rakımlı ormanlarından elleriyle topladıkları andız kozalaklarını sert zeminde kıran Karakılçık, su dolu leğenlerde ıslatıyor. Yaklaşık 48 saat bekletilen andızlar, 12 saat boyunca kazanlarda kaynatılıyor. Karaciğer ve mideye faydalı olduğu söylenen andız pekmezinin kilosunu 50 liradan satışa sunan Karakılçık, siparişlere yetişemiyor.



Andız pekmezi zahmetli ama çok faydalı

Andız pekmezi üretiminin çok zahmetli olduğunu belirten Sevgi Karakılçık, “Çocuklarım ve torunlarımın topladığı andızları burada pekmeze dönüştürüyoruz. Önceki yaptığımızda 200 kilogram kadar pekmez çıkarmıştık, bunda da epey oldu. Andız pekmezi her şeye faydalı. Ben de yıllardır üretip, satıyorum. Öğretmen 2 çocuğum var, onları andız pekmezi satarak okuttum” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Hmc 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinden öpüyorum ana. Senin gibi anaları rabbim başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • vatandiş 3 yıl önce Şikayet Et
    haber yapmayın böyle garibanları belediye başına çöker yok sağlıksız yok vergisini vermedin diye cezalar keserler garibana dünyayı dar ederler
    Cevapla
  • Sende Kalsın 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Yalan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur şunları abartarak haber yapmayın, tamam bir ek gelir kaynağı hepsi bu. Siz haberciler böyle abartmalarla insanları bir yere yönlendiriyorsunuz, bizlerde inanıp icraat yapıyoruz ve sonuç hüsran oluyor. Lütfen ek gelirleri tek gelir ve çok kazanç gibi göstermeyin.
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş haddini de doldurmuş. O iki öğretmenin annelerini emekli etme zamanı daha gelmemiş mi acaba.
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın, ama çalışmaya alışanlar oturamaz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor