Henüz 7 yaşındayken pul koleksiyonu yapmaya başladı! Bu merakını 64 yıldır sürdürüyor

Ankara'da yaşayan Vedat Duman'ın koleksiyon merakı henüz 7 yaşındayken adliye önündeki evrak çöplüğünden topladığı pullarla başladı. Yıllar içinde bu merakından hiçbir şey kaybetmeyen Duman 64 yıldır pul topluyor.

Henüz 7 yaşındayken pul koleksiyonu yapmaya başladı! Bu merakını 64 yıldır sürdürüyor
Henüz 7 yaşındayken pul koleksiyonu yapmaya başladı! Bu merakını 64 yıldır sürdürüyor
GİRİŞ 05.02.2021 17:34 GÜNCELLEME 05.02.2021 17:41

Çok sayıda dergide koleksiyonculukla ilgili yazıları yayımlanan Vedat Duman'ın "Toplama Merakı" ile "Türkiye Cumhuriyeti Hatıra Paraları" adlı kitapları bulunuyor. Duman, Kızılay Menekşe Sokak Balkanoğlu Pasajı'nda bulunan mütevazi dükkanında, koleksiyon meraklılarına da hizmet veriyor. Duman, pul toplamaya 1957'de başladığını, seneler geçtikçe içindeki tutkunun güçlendiğini söyledi: "1964'te tesadüfen Kızılay'da bulunan bir pul dükkanına girdim. Bu da Allah'ın bir lütfu, iyi ki girmişim. 1964 yılından sonra bu işleri iyice öğrenmeye başladık." diye konuştu.

Koleksiyon yapmak sizi rahatlatır

Daha sonra kağıt, madeni ve hatıra para koleksiyonu yapmaya başladığını anlatan Duman, eski ankesörlü telefon kartlarını da topladığını belirtti. Koleksiyona başlamak için çok para harcamaya gerek olmadığını dile getiren Duman, şöyle devam etti: "Cipslerden çıkan eski 'taso'larla bile koleksiyon yapan arkadaşlarım var. Mesela gazoz kapaklarını biriktirir onları tek tek tasnif eder, güzelce dizersiniz veya pul alır onlarla bir gün uğraşırsınız. Onları pul defterine dizersiniz, bu size adeta terapi gibi gelir. Koleksiyona bakmak sizi rahatlatır ve dinlendirir. İnsanın doğası gereği koleksiyon yaptığını söyleyebiliriz. Misal 3 saatiniz, 4 rujunuz bile varsa siz fark etmeden aslında koleksiyon yapmaya başlamışsınızdır." dedi.

İnsanlar hayattan tat almak istiyorsa böyle bir hobi edinsin

Duman, Kovid-19 salgını döneminde toplumun eve kapandığına ve sosyal hayatın yavaşladığına işaret ederek, "Bu dönemde bizim alana ilgi yoğun oldu. İnsanlar evlerinde sıkılınca yeni uğraşlar ve hobiler edindi. Bazıları da koleksiyon ve toplama merakı içine girdi. Bu durumdan memnunum çünkü insanların hayatta kalmak ve hayattan tat almak için bir hobiye ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!