Şifalı bitki 'kekik' kaynatıldığında doğal dezenfektan oluyor!

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan ve 32 yıldır şifalı bitkilerle uğraşan emekli imam Remzi Yağmurcu kekiğin kaynatılarak veya tütsüsünün yapılarak evi dezenfekte etmek için kullanılabileceğini söyledi.

Şifalı bitki 'kekik' kaynatıldığında doğal dezenfektan oluyor!
Şifalı bitki 'kekik' kaynatıldığında doğal dezenfektan oluyor!
GİRİŞ 05.02.2021 13:46 GÜNCELLEME 05.02.2021 15:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan emekli imam Remzi Yağmurcu, yaklaşık 32 yıldır şifalı bitkilerle ilgili çalışma yürütüyor. Remzi Yağmurcu, bin 400 yıl önce hadislerde ve Tıbb-i Nebevi’de evin kekik kaynatılarak ve kekik tütsüsü yapılarak dezenfekte edilebileceğinin bildirildiğini kaydetti.



Kekik keskin kokusu ve tadı nedeniyle mikropları dezenfekte ediyor

Kekiğin keskin kokusu ve tadı nedeniyle mikrop ve virüsleri dezenfekte ettiğini aktaran Yağmurcu, "Hz. Muhammed (sav) bin 400 sene önce Tıbb-i Nebevi’de şifalı bitkilerle ilgili olarak kendisinin bizlere haber verdiği hadislerde, 'Evlerinizi zater ve mır ile dezenfekte ediniz' diyor. Tabi ki bunlarla dezenfekte ettiğimiz zaman virüsün orada kalması mümkün değil. Zater, yöresel olarak esas Türkçe ismi kekiktir. Kekiğin keskin tat ve kokusu çok etkilidir. Kendisine has bir özelliği var. O has özelliği de çok keskin bir kokusudur. Doğal olarak dağda yetişen bir türdür. Şimdi kekik buradaki dezenfekte etmekten maksat, Resulallah (sav) diyor ki evinizi zater ve mır ile buharlayın. Buradaki buhardan maksat tütsü olarak da kullanılır. Ayrıca kaynamış suyun içinde bırakılıp normal su kaynadığı zaman çıkan buharla o dezenfekte olmuş oluyor. Dezenfektandan maksat evdeki mevcut olan virüsleri evden çıkartmış oluyor. Bu yöntemle evdeki virüstün eseri kalmaz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer gülten, 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız pazarda her türlü yeşillik var,taze kekik yok.kurusunuda kaynatsak oluyormu.
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Olur kardeşim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!