6 bin tahta parçası kullanarak tarihi yapıların birebir aynısının maketlerini yapıyor!

Sivas’ta 6 bin tahta parçası kullanarak kentte bulunan tarihi yapıların maketlerini yapan Nevzat Bulut, müzeyi andıran eviyle de dikkat çekiyor. Emekli olduktan sonra başladığı maket yapımında her birinde 6 bin adet tahta parçası kullandığından 3 ayda bir maketi ancak bitirebiliyor. Şimdiye kadar toplam 5 tane maket yapan Bulut, gören kişilerin evinin müzeyi andırdığını söylediğinde mutlu olduğunu dile getirdi.

6 bin tahta parçası kullanarak tarihi yapıların birebir aynısının maketlerini yapıyor!
6 bin tahta parçası kullanarak tarihi yapıların birebir aynısının maketlerini yapıyor!
GİRİŞ 08.02.2021 17:40 GÜNCELLEME 08.02.2021 17:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sivas Kent merkezi Kadı Burhaneddin Mahallesinde yaşayan 60 yaşındaki Nevzat Bulut, 2017 yılında çalıştığı iş yerinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra kendisine uğraş arayan Bulut, maket yapmaya karar verdi. Sivas’ta yer alan tarihi binaların maketlerini yapmaya karar veren Bulut, birbirinden güzel maketler ortaya çıkardı. Özellikle Selçuklu eserlerinin birebir minyatürlerini yapan Bulut, yaptığı maketlere müzeyi andıran evinde gözü gibi bakıyor. Şimdiye kadar 5 yapının maketini oluşturan Nevzat Bulut, her bir makette yaklaşık 5-6 bin tahta parçası kullanıyor. Yaptığı maketleri satmayı düşünmediğini söyleyen amatör sanatçı, Sivas’ın tanıtımı için kullanılacağı takdirde maketlerini hediye edebileceğini dile getirdi.


 
Bir maketi 2-3 ayda yapıyor

Sivas’ın tarihi yapılarının maketini yapan Nevzat Bulut, bir maketin yapımının 2-3 ay sürdüğünü belirterek, “Maketlerim tarihi Tren garı, 4 Eylül Kongre müzesi, tarihi Kale camii, tarihi Valilik binası ve tarihi Jandarma binası. Şu anda 5 tane yaptım. Sırada gök medrese var şimdi onun çalışmalarına başlayacağım. Bir maket yaklaşık 2-3 ay sürer çünkü her birinde 5-6 bin parça ağaç var. Bunları tek tek kesiyorum, ölçülendiriyorum, yapıştırıyorum, zımparası verniği derken 2-3 ay sürüyor bir tanesi. Çifte Minare, Buruciye Medresesi de olmak üzere Sivas’taki tarihi eserlerin tek tek böyle maketlerini yapacağım. Almak isteyen olursa tek tek değil de toplu halde Sivas dernekleri ve Sivas’ın tanıtımı amaçlı alınırsa o zaman satarım. Eve gelenler burayı gördüklerinde sanki bir müzeye gelmiş gibi hissediyoruz diyorlar herkes beğeniyor bende memnun oluyorum’’ şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev hapsi; eskiden mahkumların yaptığı hobileri heryere yaydı bakın.
    Cevapla
  • Bjk56 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu emeklerinizi sizdende isteyenler oluyormu bana hediye et banada yap falan benşm kafam şişti bu söylemlerden yahu emek verdim vermiyorum istemeyin olmayan vaktimle anca yaptım sıkmayın diyorum kendi kendime
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız