Erzurum'un yetenekli 'Süper Öğretmeni' Ayşe Melek Okuyucu'ya dizi ve film teklifleri yağıyor!

Erzurum Veyselefendi İlkokulu'nda 21 yıldır sınıf öğretmenliği yapan 39 yaşındaki Ayşe Melek Okuyucu yetenekleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Okuyucu at biniyor, ok atıyor, cirit oynuyor ve judo yapıyor. Ayrıca kadınlara ve erkeklere de at binmeyi öğreten Okuyucu'ya bölgede 'süper öğretmen' deniyor.

Erzurum'un yetenekli 'Süper Öğretmeni' Ayşe Melek Okuyucu'ya dizi ve film teklifleri yağıyor!
Erzurum'un yetenekli 'Süper Öğretmeni' Ayşe Melek Okuyucu'ya dizi ve film teklifleri yağıyor!
GİRİŞ 02.03.2021 17:03 GÜNCELLEME 02.03.2021 17:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Süper öğretmen Ayşe Melek Okuyucu Nimet- Mükrim Okuyucu çiftinin 4 kızından en büyüğü. 10'u milli olmak üzere 20 yılını verdiği judoyu sakatlanınca bırakmak zorunda kaldı. Yüzlerce madalya, kupa ve şampiyonluk elde eden Okuyucu, bu kez atlı okçuluğa ilgi duymaya başladı. Geleneksel Türk okçuluğu ve atlı okçuluk sporu ile 6 yıldır uğraşan Okuyucu, 4 sene önce Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulübü'nü kurdu. 100'ün üzerinde sporcunun bulunduğu kulüpte erkeklere ve kadınlara at binmeyi ve at sırtında ok atmayı öğreten Okuyucu, her atışını 12'den vuruyor. Atatürk Üniversitesi Mesleki ve Teknik Bilimler Yüksekokulu Atçılık ve At Bölümü son sınıf öğrencisi Okuyucu, Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk takımlarını çalıştırıyor. Hayali olan, Türkiye'nin ilk kadın Atlı Okçuluk Takımı'nı da kuran Okuyucu'nun 10 parmağında 10 marifet bulunuyor.

74 yaşındaki kaşıkçı Sakarya'da 60 yıldır baba ve dede mesleği olan kaşıkçılığı sürdürüyor!



At binmenin faydaları saymakla bitmez

Kentlerde modern yaşamla birlikte Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya yolculuğunda yol arkadaşlığı yapan atlarla kurduğu dostluğun geride kaldığını belirten Ayşe Melek Okuyucu, "Atlar, özellikle gelişim çağındaki çocukların fiziksel, psikolojik gelişimlerine son derece katkı sağlayan ve sosyal faydaları saymakla bitmeyen çok özel canlılardır. At binmenin faydaları saymakla bitmez. Kulübümde kadın erkek fark etmez herkese bu sporu öğretmeye çalışıyorum. Özellikle genç kızlarımızın büyük ilgi göstermesi beni sevindiriyor. Bize her konuda maddi ve manevi yardımda bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya teşekkür ediyorum. Bu sporun gelişmesinde önemli katkılarda bulunuyor" diye konuştu.



Dizi ve filmlerden teklif yapıyor

21 yıllık sınıf öğretmeni olan Okuyucu, öğrencilerini, sporcularını ve 4 yıldır birlikte olduğu atı 'Boksör'ü çok sevdiğini söyledi. Çok iyi at binicisi olması ve attığını 12'den vurması dolayısıyla birçok film teklifi aldığını kaydeden Okuyucu, şunları söyledi: "Dönem dizlilerinin çekilmeye başlamasından beri oyunculuk teklifleri geliyor fakat Erzurum kültürüne sahip bir aileye mensubum. Annem olaya biraz soğuk bakmıştı. Erzurum tabiriyle 'Bir o kalmıştı zaten' dedi. Hal böyle olunca ertelemek zorunda kaldım. Teklifler sıkça gelmeye başlayınca annem de kabul etti. Marttan sonra İstanbul'a gidip görüşmelerimi yapacağım. 'Bozkurtlar' adlı dizide büyük ihtimalle rol alacağım. Ayrıca 'Kürşad' isimli sinema filminde de rol almayı düşünüyorum. Dizi ve filmlerde savaşçı kadın rolünü oynayacağım. Tabi ben devlet memuruyum. Yasaların dışında hareket etmem mümkün değil. Kurumum bu konuda son sözü söyleyecek mercidir."

Erzurum'a yakışır bir tesis kurmak istiyorum

Ayşe Melek Okuyucu, at sporlarının hem alaylısı hem mekteplisi olduklarını belirterek, atçılığın modern, geleneksel ve tıbbi boyutlarının bir arada olduğu, Erzurum'a yakışır tesis kurma hazırlığında olduğunu da belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Bir öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 22 yıllık sınıf öğretmeniyim. 43 yaşındayım. O zaman dediginiz cok da eski bir zaman değil
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden liseler 2.5 yılda bitiyordu kredili sistem bazı öğretmenler lise mezunu yani 21 yıl önce sınıf öğretmenliği bölümü varmiydi bilmiyorum mektupla eğitim almış öğretmenler bile var eğitim fakültesi mezunları şuan boşta hayat iste
    Cevapla
  • Mst bzkrt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence abartılmış bir haber .. süper öğretmen o ki imkanları çok kısıtlı ücra bir köyde sabahin -10 derecesinde metrelerce karı temizleyip okul yolunu actktiktan sonra dumanlar içinde sıcak bir ortam için sobayı yakıp ardından okula zor gelen öğrencilerin ayakkabılarını tek tek çıkarıp kuruttuktan sonra derse başlamasıdır....
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden orta okul bitince sınavlar vardı öğretmen okulları yani lise olarak öğretmen okulunu okudular
    Cevapla
  • Narin76 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir hoca
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...