1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi

Bingöllü boyacı 52 yaşındaki Doğan Dölçek 20 yıl önce 1 mart gününü 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti ve o zamandan beri tek başına kutluyor. Doğan Dölçek 42 yıldır yaptığı boyacılıkla 1 öğretmen ve 1 doktor 2 evladını yetiştirdi. Yıllardır kronik epilepsi hastası olmasına rağmen çalışmaktan geri kalmayan Dölçek yaptıklarıyla gurur duyuyor.

1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi
1 Mart'ı 'Dünya Boyacılar Günü' ilan etti, boyacılıkla 1 doktor 1 öğretmen evlatlar yetiştirdi
GİRİŞ 02.03.2021 09:00 GÜNCELLEME 02.03.2021 09:01
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bingöl'de ayakkabı boyacılığı yapan 52 yaşındaki Doğan Dölçek 10 yaşından beri bu mesleği sürdürüyor. Bu meslek sayesinde 1 doktor 1 öğretmen 2 evlat yetiştiren Dölçek 20 yıldır da 1 Mart gününü 'Dünya Boyacılar Günü' olarak tek başına kutluyor. Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesinde kendisine tahsis edilen 1 metrekarelik dükkanda yaşamını sürdüren Dölçek her gün işe tıraşlı ve kravatlı gelerek giyimiyle de örnek oluyor.

2 üniversite mezunu ingilizce öğretmeni mesleğini bırakıp oto kurtarıcı olmayı seçti!



10 yaşından bu yana ayakkabı boyacılığı yapıyorum

Hastalığına rağmen iki çocuğunu büyütüp meslek sahibi yaptığını söyleyen Dölçek, “Dünya boyacılar gününü 1 Mart 2001 yılında ilan ettim ve o günden bu yana 1 Mart tarihini Dünya boyacılar günü olarak kutluyorum. Ömrüm bu meslekte gitti. 10 yaşından bu yana ayakkabı boyacılığı mesleğini yapıyorum. Uzun yıllardır epilepsi hastası olmama rağmen bu halimle 2 çocuk büyüttüm ve meslek sahibi oldular çok şükür. Bir çocuğum doktor diğeri ise öğretmen oldu. Kendime 1 Mart tarihini dünya boyacılar günü olarak kutluyorum. Her günde bıkmadan usanmadan bu mesleğimi yapıyorum. Mesleğime bir devlet memuru ve amiri gibi geliyorum. Kıyafetlerimi giyip görevimi yapıyorum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 22
  • zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazancını yabana atmayın bir ayakkabıyı 20 liraya boyuyor oda olmasa Doğan abey candır..
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun abi sana ne mutlu helal kazanç kazanıp Allah yolunda olanlara
    Cevapla
  • İstikrâr 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına , milletine hayırlı birer insan olurlar inş.Bizde tek maaşla 2 doktor yetiştirdik.Ama biz ilgilendik çocuklarımda zaman zaman isyan etselerde sonuç güzel oldu Rabbimin izniyle.Evet çocuklar zorladı ama biz pes etmedik , imanlı gençler yetirirmesi niyâzıyla tüm anne ve babalara olsun.
    Cevapla
  • Doğrucu davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden ik itane de pırlanta yetiştirmişsin ne diyeceğimi bilemedim.
    Cevapla
  • Mehmet Emin OĞUZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Günün kutlu olsun, helal rızıkla bu memlekete hayırlı iki evlat yetiştirmiş, artık evlatlarıda babalarını emekli etmeliler......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi