90 yıllık halı adeta servet değerinde! Antika halı 1,5 milyon liraya satışa çıkarıldı

Sivas'ta yaşayan Gülhan ailesi atalarından yadigar kalan 90-100 yıllık halıyı adeta servet fiyatına satışa çıkarıyor. Söz konusu halıyı 1,5 milyon liraya satışa çıkaran aile bunun yanında bir kilim için de 1 milyon 250 bin lira fiyat belirledi.

90 yıllık halı adeta servet değerinde! Antika halı 1,5 milyon liraya satışa çıkarıldı
90 yıllık halı adeta servet değerinde! Antika halı 1,5 milyon liraya satışa çıkarıldı
GİRİŞ 01.03.2021 16:26 GÜNCELLEME 01.03.2021 16:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sivas kent merkezinde yaşayan Gülhan ailesi atalarından kendilerine yadigar kalan ipek halı ve kilimlere gözü gibi bakıyorlar. Büyük bir özenle sakladıkları ve adeta sanat eseri olan tarihi ipek halı ve kilimler el dokuması ve kök boyalı olmalarıyla dikkat çekiyor.  Gülhan ailesi  90 ila 100 yıllık olduklarını söyledikleri ipek halı ve kilimleri dudak uçuklatan fiyatlara satışa çıkardı. İnternet üzerinden 1.5 milyon liraya satışa çıkarılan ipek halının yanı sıra Gülhan ailesi, el dokuma namazgahı bir milyon, kilime ise bir milyon 250 bin lira fiyat biçti. 

Dekoratif cam bardakları altın suyuyla boyuyorlar, siparişlere yetişemiyorlar!


 
Halı büyükannemizden kalma

Eftal Gülhan, 1.5 milyon liraya satışa çıkardıkları ipek halının 90 yıllık olduğunu söyleyerek, "Halımız ipek dokumadır, dip boyalıdır. Eski tarihi dokumadır. Büyük annemizden kalma bir yadigardır. Kök boyalı, dip boyalı özellikle ellen dokunduğu için, bu güne kadar korunmuş vaziyette. Temizlikte hiç kullanılmamış bir halıdır. 90-100 yıl arasında bir tarihi vardır. Satışa sunduk. İnternete 1.5 milyon fiyata satışa koyduk. Mesaj atan arkadaşlar oldu. Değerlendirdik, istediğimiz fiyatı veren olursa tabi ki satarız" dedi. 


 
Genellikle yurtdışına satılıyor

Gülhan, bu tarihi halı ve kilimlerin yurt dışında alıcısının olduğunu ifade ederek, "Genellikle bu halılar yurt dışına gidiyor. Alıcılar zaten buraya gelip, bakıp analiz ettikten sonra teslim alıyorlar. Onlar da eski tarihi el dokuma kilimler. Onlar da yine dedelerimizden yadigar kaldı. Onları da muhafaza ettik. Koruduk bugüne kadar. Onlar da antika sayılır. Namazgaha bir milyon diyoruz. Öbür tarihli kilime de 1 milyon 250 bin lira diyoruz" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • Musti sivas 3 yıl önce Şikayet Et
    Şahin gülhan akrabanızmı
    Cevapla
  • Kerım kor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bızde 450 senelık selcuklu halısı var
    Cevapla
  • resul 2 yıl önce Şikayet Et
    450 sene önce selçuklu yohtu yiğenim
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha pandemiden çıkş yolunu bulmuşlar benim dedemden kalma donu var iki milyon istiyorum
    Cevapla
  • katibb 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde yaklaşık 120 yıllık halı var.. babaannemin annesine hediye edilmiş. oda babaanneme vermiş falan.. babaannem şu an 93 yaşında. kardeşim bir ara uğraştı falan kaç para eder diye :)) öyle el dokumalı veya yöresel özel motifler falan yoksa 20 bin lira bile etmez. kimse hayallere dalmasın..
    Cevapla
  • Musap 3 yıl önce Şikayet Et
    Halı makine işi duvar halısı 50 tl eder,kilim 200 tl civarında.Halıcı olarak söylüyoırum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler